Ga naar inhoud


Froome alweer drugs gebruikt?


Tonskidutch

Aanbevolen berichten


Wel eens een prof wielrenner gezien die geen doping gebruikt?? sinds mijn jeugd niets anders gelezen en gezien...

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-Three UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT, Fransat, SRG

5°W, 0.8°W, 4.8°E, 9°E, 13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Wavefrontier

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uur geleden zei Mimisiku:

Wel eens een prof wielrenner gezien die geen doping gebruikt?? sinds mijn jeugd niets anders gelezen en gezien...

Maar er is groot verschil tussen doping en drugs, zijn puffers dan drugs? zoals ts hier mee startte? dacht het niet.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk zijn puffers ook drugs.

Het is een kwestie van wat de club wel goed vindt en wat niet.

Zo heeft er een keer iemand een stikkie gerookt. Schande en helemaal fout, ook al helpt het geen flikker, integendeel.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sport is allang geen sport meer maar keiharde handel, en bij keiharde handel wordt vals gespeeld. Mijn reden om geen enkele sport meer te bekijken tenzij het een lokaal amateur gebeuren is wat nog niet is geinfecteerd.

aangepast door Penthe
Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uur geleden zei Vriendje Stokvis:

Bovendien dat hij in de giro  wel mag starten en in de tour niet is totaal niet uit te leggen in mijn optiek

 

Eens, hij zou alsnog geschorst moeten worden van de Giro.

 

Een Nederlandse longarts heeft een paar maanden geleden op de radio heel simpel uitgelegd wat er aan de hand is:

1 - Als iemand de gemeten salbutamolwaarde nodig heeft wegens een slechte longfunctie , dan kan die helemaal niet sporten.

2 - De gemeten waarde is zo hoog dat die niet met een puffer kan worden bereikt, ook al zou iemand achter elkaar de hele puffer verbruiken.

3-  De gemeten waarde zorgt er wel voor dat het lichaam veel sneller hersteld na een inspanning.

 

conclusie: doping.

 

Maar, je kunt iets zeker weten en wellicht toch niet juridisch waterdicht bewijzen. Sky vecht alles aan, zoals dat de gemeten concentratie kunstmatig  verhoogd was omdat de renner uitgedroogd was. Dan moet je weer mensen gaan vinden en tests verrichten om dat mogelijke effect te bevestigen of ontkennen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is inderdaad keiharde handel... Een mens kan biologisch maar zoveel.. Door trainen kun je een maximum aan spieren kweken en dat is genetisch bepaald. Met dezelfde training zal iedere sporter een beetje anders ontwikkelen. Eenmaal aan je biologische top wordt dat nooit meer, hoe veel/vaak je ook trained. En daarin schuilt het psychische probleem en komt de zwakte van het vlees om de hoek kijken..

 

De (top) sporter in spé klimt langzaam op in de rangen. 'Hij/zij wordt een grote....'. Eerst amateurrondjes winnen, dan overstap naar de prof-klasse en dan merken ze dat ze niet mee kunnen komen en er wordt alles verwacht..... Dus trainer bedenkt een 'speciaal' programma met ehhhhh voedingssupplementen... En zie daar.. de prestaties gaan omhoog...

 

Ooit met steroïden (maar die detecteren te makkelijk), dan maar EPO (ging ook jaren goed), dan maar bloeddoping totdat ook dit gevonden kon worden.. En zo gaan ze steeds verder op zoek naar iets wat niet (snel) gedetecteerd kan worden..

 

Wat echter niet beseft wordt is dat het lichaam nog steeds maar zoveel kan leveren. Door de doping worden deze waarden gewoon grof overschreden en zo zie je dus heel regelmatig een renner dood neervallen. Gewoon omdat de batterij leeg is. Zelfde zie je nu ook al in het voetbal waar regelmatig jonge spelers omvallen...

 

Maar gewoon de oogkleppen voorhouden....

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-Three UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT, Fransat, SRG

5°W, 0.8°W, 4.8°E, 9°E, 13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Wavefrontier

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

drugs (engels) staat voor medicijnen in het algemeen en verboden preparaten in het bijzonder

doping klinkt veel aardiger maar het is niet

 

dus ja toen kwam ik met zo'n topictitel

de Tour gaat nog beginnen en weer doen de mannekes mee aan het dopen

Tangerine Maud Geffry Remix

Christophe - Alan Vega

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alles bij elkaar komt het naar voren dat hij nog niet onschuldig is en het leuke is daarin dat het hem een paar centen heeft gekost alleen is hij er echt nog niet vanaf.

 

Uit de telegraaf 03-07-2018

 

Onschuld Froome is niet bewezen

Door Raymond Kerckhoffs

Updated Gisteren, 20:48
Gisteren, 20:09 in BINNENLAND

 

Amsterdam - Ondanks de volledige vrijspraak in zijn dopingzaak heeft Chris Froome niet zijn geloofwaardigheid teruggewonnen. Na een bijna tien maanden durend politiek spel tussen de internationale wielerunie UCI, het anti-dopingagentschap WADA en Froomes werkgever Sky heeft de macht van het kapitaal gezegevierd.

Froome heeft niet kunnen verklaren waarom er een te hoge waarde van het astmamiddel salbutamol in zijn lichaam zat. Hij heeft wel met tal van wetenschappelijke rapporten kunnen aantonen dat de test op dit middel niet waterdicht is. Uit vrees voor miljoenenclaims vanuit de zijde van Sky (lees het Murdoch-imperium) is Froome uiteindelijk vrijgesproken.Dit mag klassenjustitie worden genoemd. Heb je niet genoeg geld om te procederen, dan ben je het haasje. Anderzijds moeten de antidopinginstanties zich afvragen waarom de regelgeving betreffende salbutamol niet wetenschappelijk onderbouwd is. Doordat Froome bereid was om zeven miljoen euro aan onderzoeks- en advocaatkosten te besteden, heeft hij de antidopingbestrijding gevoelig op de vingers kunnen tikken. Dit schandaal maakt duidelijk dat het WADA bij de samenstelling en regelgeving van verboden producten veel zorgvuldiger te werk moet gaan.

Talrijke experts roepen al jaren dat salbutamol niet prestatiebevorderend is. Dat een sporter bij een positieve test in alle anonimiteit de tijd krijgt om zijn onschuld aan te tonen, geeft eigenlijk al aan dat het WADA zich geen raad weet met dit middel op de dopinglijst.

Froome heeft de pech gehad dat zijn té hoge waarde salbutamol in een vroegtijdig stadium in de media uitlekte. Daardoor kon hij niet in alle anonimiteit en rust aan zijn verdediging werken. Voor het grote publiek staat een positieve test gelijk aan een dopingzonde. Punt. Zeker nu de wielersport nog altijd worstelt met de erfenis van de Armstrong-generatie ben je bij een verdachte waarde al direct publiek veroordeeld.

Froome kan daardoor de komende weken alsnog een helse tocht door Frankrijk verwachten. Voor de dronken toeschouwers langs het parcours is deze zaak niet te vatten. De Tour de France zal voor hem een drie weken durend fluitconcert zijn. Het is te hopen dat de Franse autoriteiten de veiligheid van Froome kunnen waarborgen. Door deze hele affaire heeft de wielersport alweer een enorme imagoschade opgelopen. Een nieuw incident in de Tour zou andermaal een gitzwarte pagina in de wielergeschiedenis zijn.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De tegenpartij bedelven onder 1500 ! pagina's met (gekochte) rapporten van 'specialisten' en andere 'deskundigen' is een oude truc. De tegenpartij is gewoon te klein en te arm om zich door die berg papieren heen te kunnen worstelen. Sky heeft de middelen en het geld om dergelijke rapporten te fabriceren, terwijl wielrenners met minder geld en macht in het verleden wel zijn veroordeeld voor lagere gemeten waardes salbutamol.

 

Dat Froome/Sky op deze manier de zaak wint bewijst maar één ding: schuldig aan doping gebruik. Net als sir Bradley Wiggins waarvan niet bewezen kon worden dat een 'medicijn' dat vanuit Engeland via diverse landen in Europa naar Wiggins in Frankrijk werd gestuurd doping was. De verklaring was 'hoestmedicijn'.  Een medicijn wat bij elke apotheek in Frankrijk voor €5,- vrij te koop is wordt met een special transport via diverse landen gestuurd om traceren moeilijk te maken naar Wiggins gestuurd. Niemand geloofd het, maar het tegendeel was niet te bewijzen, dus ook deze zaak werd door Sky gewonnen.

 

Franse wielerfans zijn goed geïnformeerd, die gaan hier niet mee akkoord. Als Froome start gaat die waarschijnlijk de eindstreep niet halen, het zal inderdaad voor hem een helse tocht worden met dagelijkse beledigingen, spuwen en meer.

aangepast door zeeteefje
typo
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...