Ga naar inhoud


Olijf Liefhebbers


moonchild

Aanbevolen berichten

Ik weet dat er met mij veel olijfliefhebbers hier lezen. Vooral die groene met dat kleine stukje paprika, maar altijd in dat smalle glas.

.

Ik krijg dus nooit de gewenste olijven met mn vingers uit dat glas. Heeft haast tot razernij geleidt tot ik een keer een plastic bakje met witte kaasstukjes heb gekocht. Apetina is het merk en dat bakje komt met zn handig uitlekbakje.

 

Ineens zag ik het, Eureka. Ik de kaasblokjes opgegeten en daarna het bakje met olijven gevuld. Als ik nu olijventrek heb dan trek ik gewoon het lekbakje eruit. Ook bijvullen vanuit het smalle glas gaat super makkelijk.

 

Ik ben weer een gelukkig mens door deze kleine maar magische ontdekking.

VU+ Duo 4K SE BT met openpli 8.2

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als jullie jezelf olijf liefhebbers noemen is het wel beschamend om te denken dat er paprika als vulling in zit.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pimentpasta

En dan hebben we het maar niet over olijven uit een potje.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb eens voor een grote importeur van Olijven een kantoor ontworpen in Lageweide

in blauwe grote en nog grotere 150 liter tot 250 liter vaten worden de olijven aangeleverd daar blijft je vinger niet in steken :grin:

 

maar persoonlijk vind ik ze in tijm en oregano ingelegd en gemarineerd fantastisch lekker in mijn salade

Ride Like The Wind

Christopher Cross

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 uur geleden zei D.Quijote:

Hier gaat er wel een pond per week door.

 

Vullen gaat met de hand.

 

 

 

 

Maar.......... echte olijven ? 

Volgens de Keuringsdienst van Waarde  is het in de industrie eerder   iets wat op een rood lint lijkt.:

 

 

 

Groeten , Gene.

Kabel: Orange.

Schotel: Vu+ UNO 4K SE , TVV , Triple Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja als je olijven uit een potje of blikje lekker vindt, dan weet je niet wat je overkomt als je de Spaanse Gordal olijven gegeten hebt. Dit zijn super grote olijven van wel 3cm groot. Deze ontpitte olijven worden gevuld op een volledig ambachtelijke manier van authentieke Cantabrische ansjovis, in een lichte bouillon met een vleugje eigen olie die het contrast van beide smaken versterkt.
Heb je deze eenmaal gegeten, dan koop je nooit geen olijven meer in potjes of blikjes.
Ze kosten wel €20,- / kilo maar in als ze in Nederland te koop zouden zijn betaal je zeker €4,- / 100 gram.

 

productos_31.jpg

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb verschillende geproefd maar nog nooit een waarbij ik dacht "die neem ik de volgende keer weer"

En als ik dan de foto van Sprietje zie

Ik weet niet of jullie wel eens een wond hebben gezien waar zo'n dikke vleesetende made in zit?

Nou daar doet het mij aan denken.:sick:

aangepast door gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alleen zit er geen made in maar ansjovis, niet mijn favoriet maar vind het ook niet vies. De foto van Sprietje is wel erg gemaakt moet ik zeggen want alle olijven liggen vrijwel hetzelfde. Maar als je echt olijven wilt proeven is Spanje zeer zeker de juiste plek. Als ik hier beneden een biertje gaat drinken krijg ik daar standaard altijd een schaaltje olijven bij en die gaan altijd allemaal op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...