Ga naar inhoud


F1 Testdagen in Barcelona


Sprietje

Aanbevolen berichten

Over enkele dagen beginnen de testdagen op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Ze staan gepland voor woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 februari en op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 februari.
De ochtendsessie is van 9.00 - 13.00 uur en de middagsessie van 14.00 - 18.00 uur.


Ze zijn te volgen via een livestream op de app van F1 TV Pro waarvoor een abonnement genomen moet worden, zie:
https://www.formula1.com/en/subscribe/download-the-f1-tv-app.html

Een abonnement op de streamingdienst F1 TV Pro kost in Nederland per jaar € 64,99. Wie een maandabonnement neemt, betaalt € 7,99 per maand. Voor mensen die een abonnement hebben op het zenderpakket van Ziggo Sport bestaat echter in 2020 de mogelijkheid om dat abonnement te koppelen aan deze app. Zij kunnen dan anno 2020 zonder iets bij te betalen (gratis) gebruik maken van die app en zo dus live online naar de testdagen in Barcelona en naar alle Formule 1 GP's kijken.

 

Na elke testdag zendt Ziggo Sport Totaal op tv een samenvatting uit van de testdagen en wordt er teruggeblikt op de dag middels een Review Show. In dit één uur durende programma komen de hoofdpersonen en de coureurs aan het woord.


Voor woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 februari wordt in ieder geval mooi weer afgegeven, volop zon en rond de 15 graden. Dat was in 2018 wel anders.

 

Bij de presentaties van de nieuwe F1 wagens die nu gaande is, worden feitelijk nog niet de uiteindelijke wagens voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Die worden pas de tweede week in Barcelona ingezet . Tijdens de eerste week in Barcelona zullen we dus nog niet de uiteindelijke resultaten van de nieuwe auto's zien.

 

Circuit de Catalunja.jpg

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites


Ziggo Sport zendt op televisie 2 samenvattingen uit van de testen in Barcelona. De uitzending met samenvattingen van de eerste drie testdagen in Barcelona vindt plaats op vrijdag 21 februari 2020 en begint om 22u45 op de zender Ziggo Sport 14.

 

samenvatting testdagen F1 barcelona Ziggo Sport 14.png

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is zo ver. Na 2½ maand wachten gedurende het F1-winterseizoen, komt er eindelijk weer actie. De coureurs maken zich op om hun nieuwe bolide te testen op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Om 9:00 uur mogen ze de baan op. Max Verstappen rijdt voor Red Bull vandaag als eerste in de nieuwe RB16, morgen rijdt zijn teamgenoot Albon.

 

De wagens zullen vele testen moeten ondergaan. Veelvuldig zullen de "wasrekken" op de auto's te zien zijn die vol sensors zitten waarmee de luchtbeweging rond de auto wordt gemeten. Die zou hetzelfde moeten zijn als de metingen die gedaan zijn in de windtunnelproeven.

Om te kijken hoe de luchtstroom zich over het oppervlak van de onderdelen beweegt, worden de auto's ingesmeerd met  "flow viz-verf". Dat is een groen goedje dat aan de voorzijde van de diverse onderdelen wordt aangebracht. Door de rijwind gaat het groene spul uitlopen in de richting zoals de luchtstroom loopt. Daarmee kan dus op de laklaag bekeken worden of de luchtstroom loopt zoals in het ontwerp berekend is.

 

Het weer is niet ongunstig. Vandaag is het halfbewolkt en morgen en vrijdag is het stralend weer met temperaturen van 16-17 graden. Volgende week woensdag wordt er 3,5mm regen voorspelt en kan er mogelijk met  intermediate banden getest worden. Volgende week donderdag en vrijdag is er weer veel zon. De windsnelheid blijft gedurende alle testdagen beneden de 20km/h, zie: https://www.eltiempo.es/barcelona.html?q=barcelona&c=prediction

 

De diverse F1-sites brengen een liveblog van de activiteiten op het circuit.

 

https://racingnews365.nl/live-formule-1-wintertest-19-februari-met-max-verstappen

 

https://nl.motorsport.com/f1/news/live-timing-test-circuit-barcelona-catalunya-woensdag/4687577/

 

https://www.gptoday.net/nl/live/f1/254199/live-update-volg-de-eerste-dag-van-de-wintertest-in-barcelona

 

https://www.nu.nl/formule-1/6031850/verstappen-in-actie-op-eerste-testdag-formule-1-vettel-is-ziek.html?redirect=1

 

 

 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat circuit voldoet niet net zo min als het circuit van Monaco. Er moet minimaal een heel lang recht stuk in zitten en bepaalde bochttypen.

 

Wat betreft de tijden die ze wegzetten op dit moment, daar moet nog flink wat vanaf. Vorig jaar was de snelste tijd op het Circuit de Catalunya 1:15,406

Tot nu toe is de snelste tijd 1.18,479

 

 

F1 coureurs 2020 Barcelona.jfif

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is nog niets over te zeggen wat de werkelijke tijden gaan worden.

Wanneer er genoeg data is komen de testronden voor de motor waarbij ze kijken of deze betrouwbaar genoeg is, daarna rijden ze met zandzakken rond en waarschijnlijk komen er hele andere auto's op Melbourne.

Dat trucje deed Mercedes vorig jaar.

"Een leven dat niet kritisch naar zichzelf kijkt, is het niet waard om geleefd te worden."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is goed nieuws! Hoe meer ronden des te betrouwbaarder de motor!

Hoe betrouwbaarder de motor, des te hoger in het klassement!

"Een leven dat niet kritisch naar zichzelf kijkt, is het niet waard om geleefd te worden."

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Formule 1 heeft de teams met ingang van 2020 verboden om schermen te gebruiken om hun auto's in de pits uit het zicht te houden. Ferrari heeft echter alweer een manier gevonden om dat verbod te omzeilen...

 

41732294_schermenverboden.jpg.74f6b2821c757e0ef42683938d9d0e0b.jpg

 


Renault doet het nog rigoureuzer, zij hebben de gehele garagedeur gesloten.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Max reed vandaag maar liefst 168 ronden en reed daarmee bijna drie volledige race-afstanden. Nummer 2 was Sainz jr met 161 ronden. Hamilton reed de snelste tijd met 1:16,976.
Er is vandaag veelvuldig flowviz-verf gebruikt om de luchtstroom op de lak van de auto zichtbaar te maken.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...