Ga naar inhoud


SRG zet Viaccess 2.6 en 3.0 stop op 15 mei, 4.0 volgt later


Clemens-vuplus

Aanbevolen berichten

Titel zegt het meeste, bron: https://www.broadcast.ch/news/article/detail/News/dvb-s-die-erneuerung-der-sat-access-karte-version-40-beginnt/

Dit betekent ook dat het emuleren van de Viacess 2.6 niet meer zal werken, en dus een kaart noodzakelijk is voor het decypteren van de Zwiterse zenders op Hotbird 13E vanaf 15 mei.

Ook de 4.0 wordt vanaf nu gelijkdelijk aan uit roulatie genomen...dus als je een Zwiterse kaart berzorgt zonder in Zwitserland te wonen kies je best voor een 5.0 of 6.0, die gaan normaal nog meerdere jaren mee...

docendo discimus

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 2 weken later...

beste forumleden

 

een van onze verre familieleden is Zwitser geworden , en zo kon ik een sat-access kaart bestellen.  Let wel Zwitser wordt je niet zomaar , je moet een examen afleggen.

Om een lange verhaal kort te maken  voor 60 CHF  zou dit moeten lukken.  Uiteraard met een viaccess orca  neotion  secure cam (dual  decr. )  .

Zijn er veel forumleden die regelmatig  of af en toe  één van deze zenders bekijken  en dit  op educatieve wijze .  Van sommigen hoor ik dat ze een ORF kaart bezitten of nog bijvoorbeeld fransat tnt sat , of nog een andere niet abonnementsgebonden acces (toegang ) hebben.  Het systeem is telkens ongeveer hetzelfde :  Als inwoner kan je ongeveer gedurende een vijftal jaar toegang hebben tot de nationale zenders  bij aanschaf van kaart/ en of module. Deze blijft langere jaren in werking totdat men het coderingssysteem naar een hoger niveau brengt.

De standaarduitwisseling voor inwoners die reeds een oudere sat-access kaart hadden en een nieuwe moeten kopen wegens het hoger niveau van coderen kost 20 CHF .

De enige voorwaarde hier is dat de Zwitser zelf deze kaart niet nodig heeft omdat  hij via kabel of telefoonlijn internet / en televisie heeft. Ik denk dat het maximale twee sat access kaarten is. Voor ex-pats  is de prijs voor de kaart dezelfde maar er komst nog jaarlijks 129CHF  kijk en luistergeld , of zo je wil auteursrechten bij. Wat ik wel niet begrijp is dat Duitsland volledig FTA is,  UK  freesat (gelukkig hier te ontvangen ) TNT sat  komt binnen over de grens.  En vroeger was het zo dat er canaal digitaal kaarten bestonden waar de openbare omroep NPO1  NPO2 NPO3  gedurende verschillende jaren vrij kon ontvangen mits registratie.

het komt er op neer dat er nu met een login en paswoord in heel Europa kan gekeken worden naar "openbare " zenders ( de term  openbaar kan dit ook commerciële tv zijn ) maar dan geen thema zenders als discovery of national geographic.

 

 

 

 

 

Hereberie1234

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

begrensd met een t...jakkes

En de Duitse zijn helemaal niet beperkt, iedereen in Europa ontvangt ze, enkel in Duitsland worden kijk- en luistergelden geïnd...

Bij de Britten kun je nog argumenteren dat ze hun gebied redelijk beperkt hebben sinds ze hun beam een tijdje geleden verkleind hebben, in Nederland, Belgie en West-Duitsland geen probleem, in Oost-Duitsland wordt het bv. al moeilijker...

aangepast door Clemens-vuplus

docendo discimus

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

He?

In Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Belgie is Duits een officiele taal.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

19 minuten geleden zei luisteraar:

Vergelijk het met bvn gericht op Nederlands taligen

Dat is niet te vergelijken met BVN. BVN zend alleen programma's uit die van eigen bodem komen

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...