Ga naar inhoud


RTL Z pas om half negen met live nieuws


Sprietje

Aanbevolen berichten


Het volgende is vandaag in Totaal TV te lezen over RTL-Z:

Testuitzendingen RTL Z bij CanalDigitaal begonnen

M7 Group is voor aanbieder CanalDigitaal met testuitzendingen van nieuwszender RTL Z begonnen. Deze zijn te vinden op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost.

Op het testkanaal kan men sinds dinsdag 26 januari de EPG-informatie van RTL Z vinden. Ook is voor korte tijd de live-programmering van RTL Z in beeld geweest. De testuitzendingen van RTL Z vinden in SD-kwaliteit plaats op uitzendfrequentie 11.856GHz V – 27500 – 2/3 – DVB-S2 – 8PSK. M7 Group wil de komst van RTL Z bij CanalDigitaal nog niet aan Totaal TV bevestigen. Op het Satellietforum meldt CanalDigitaal webcare dat er nog over doorgifte van RTL Z onderhandeld wordt.

Doorgifte-eisen RTL Z

RTL Z is de nieuwe nieuwszender van RTL Nederland en zendt sinds 7 september uit. De zender bereikt vanaf de eerste uitzenddag het merendeel van de Nederlandse huiskamers vanwege distributie via Ziggo en KPN. Vanwege hoge doorgifte-eisen besluiten andere aanbieders – waaronder de M7 Group-aanbieders CanalDigitaal en Online.nl – de zender niet aan klanten te gaan aanbieden. In distributiegesprekken lijkt RTL Nederland – vanwege tegenvallende kijkcijfers van RTL Z – nu toch water bij de wijn te doen. Zo bereikte het mediabedrijf met NLkabel overeenstemming over de voorwaarden van doorgifte bij kleinere kabelaanbieders. Hierdoor is RTL Z nu onder meer bij Stichting Kabel Veendam (SKV) in het basispakket opgenomen.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ze mogen wel opschieten, anders is er niets meer te zien.

 

https://www.sat4all.com/forums/topic/348091-rtl-z-pas-om-half-negen-met-live-nieuws/?p=2349283

 

Nog even en Canaldigitaal krijgt geld voor de doorgifte i.p.v. al die absurde eisen en vergoedingen te moeten slikken

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de doelgroep van RTL Z heeft het doorgeven in HD geen enkele toegevoegde waarde. ;) Het sd plaatje wat er even was is van een uitstekende kwaliteit, veel beter als de net gelanceerde Keep it country sd zender. :P

Inderdaad, de sd op satelliet is hier stukken beter dan bvb sd bij Proximus tv, dat is echt niet om aan te zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...