Ga naar inhoud


BVN stopt met uitzenden via de Astra 1.


Noordzee

Aanbevolen berichten

10 minuten geleden zei Jean-Claude:

die zullen BVN nu wel moeten missen (denk niet dat de hotels hun gso installatie gaan aanpassen gewoon voor BVN er terug bij te zetten).

 

Alleen de Golden Tulip Hotels. 😍 Die moeten wel uit goed fatsoen en om de Nederlandse Vlag hoog te houden.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik kijk best wel vaak naar BVN, al was het maar voor het weerbericht en gemiste programma's. Ik schakel nu al over ivm. die newsticker continue.

Het valt me op dat BVN op Hotbird i.t.t. Astra 1 geen EPG heeft, ik heb hiervoor inmiddels een e-mail gestuurd naar reacties@bvn.nl. Ik ga er vanuit dat dit voor 20 september wel opgelost is.

 

Life is bitter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het heet ook niet voor niets B eroerdste V anuit N ederland :) 

Alleen herhalingen en oude meuk met wat Nieuws en Weer. 

Zojuist bekend dat er toch weer 40.000.000 door het kabinet geschokt wordt aan de publieken... Kunnen ze BVN HD gaan aanbieden..

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-Three UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT, Fransat, SRG

5°W, 0.8°W, 4.8°E, 9°E, 13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Wavefrontier

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnlijk hebben ze nu zelf ook door dat het kort dag is. De afschakeling van de Astra 1 is met tien dagen uitgesteld tot 30 september 2018. 

 

BVN gaat stoppen op de Astra 1L maar blijft op de Hotbird 13B


BVN verlaat Astra 1L-satelliet in september

BVN, de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland, stopt met uitzenden via de Astra 1L-satelliet vanaf 30 september. Door bezuinigingen en stijgende kosten is BVN genoodzaakt om de Astra 1L satelliet te verlaten. De BVN-zender blijft via de Eutelsat Hotbird te ontvangen. Het ontvangstgebied van de Hotbird overlapt die van de Astra – namelijk Europa en Noord-Afrika – en is zelfs groter.

 

aangepast door Noordzee

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (Digitenne via DVB-T2 en FTA-zenders via DVB-S2X en streams) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Keek je er wel eens naar?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas komen steeds meer mensen op bestuurlijke plekken te zitten die er geen verstand van hebben , maar wel de zakken goed vullen, jammer dat Nederlanders, die in het buitenland wonen  hier nu ,ook de dupe van worden, ik kijk ook niet vaak , maar als ik in het buitenland ben dan kijk ik heel graag BVN. jammer.

Misschien iets voor Joyne.

aangepast door dreka1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het meeste is over dit onderwerp al gezegd. Maar misschien denken nogal wat mensen die reageren in hoofdzaak aan mensen die in het buitenland WONEN, ik weet niet of dat zo'n goede insteek is. Natuurlijk, ergens wonen houdt in dat je zelf kiest wat voor antennes je wegzet en of die draaibaar moet zijn. Voor mij geldt dat ik weg van huis uiteraard naar Astra 1 kijk omdat daar het meest complete aanbod te vinden is. Hotbird ben ik over de jaren steeds meer gaan mijden omdat het aantal voor mij niet genietbare zenders (of het nu om de talen gaan zoals Arabisch of de armzalige reclamerommel in veel te slechte definitie zoals uit Italië) daar veel te groot is.

 

Staat inderdaad tegenover dat ik buiten het zendgebied van Astra zoals in Tblisi (Tiflis), Georgië, maar wat blij was dat de schotel van het hotelletje waar ik zat op Hotbird stond gericht en ik 's avonds naar BVN kon kijken. Een duivels dilemma als je stomweg gedwongen wordt een van beide zenders te schrappen. Maar goed, de domme tetteraars die vinden dat de publieke omroep nog veel teveel geld krijgt al is er geen enkel land in heel Europa te vinden dat er nog minder aan uitgeeft (uitgezonderd het extreem arme mini-staatje Moldavië) krijgen hun zin. Ons land heft zich langzaam op omdat "werken weer lonend moet worden" en we dus niets gemeenschappelijks meer mogen hebben. Ieder voor zich, en God voor ons allen...

Op 6-9-2018 om 20:59 zei Mimisiku:

Het heet ook niet voor niets B eroerdste V anuit N ederland :) 

Alleen herhalingen en oude meuk met wat Nieuws en Weer. 

Zojuist bekend dat er toch weer 40.000.000 door het kabinet geschokt wordt aan de publieken... Kunnen ze BVN HD gaan aanbieden..

 

Die "oude meuk" bestaat in elk geval 's avonds voor het belangrijkste deel uit "meuk" die een half uur eerder in Nederland werd uitgezonden, zoals het NOS Journaal, Nieuwsuur, Pauw, en daartussen de nieuws en actualiteiten van de Vlaamse televisie. Kennelijk heb je geen flauw idee waarover je spreekt!

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...