Jump to content
Sign in to follow this  
maja

DVB-T Kleine DVB2 ontvanger voor camper

Recommended Posts

Ik wil een kleine DVB T2 goedkope ontvanger kopen voor mijn camper. Ik kan met mijn Grundig tv geen NPO 1,2 en 3 meer ontvangen vanwege DVB T2. Welke is een aanrader?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

maja

 

kijk maar even naar de paar laatste antwoorden van o.a. mij in deze thread. die ontvanger is erg eenvoudig maar doeltreffend.

 

 

 

Edited by ton68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelf heb ik de Xoro 7619 gekocht. Is aan besluiten op 12 volt en heeft zowel een scart aansluiting als een HDMI -aansluiting. 

 

Maar er zijn genoeg andere goede- en goedkope FTA-ontvangers te koop . Bekende merken zijn Technisat, Philips, Xoro en Strong. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

TS zoekt een T2 ontvanger, geen S2.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

En je kunt nog goedkoper in Duitsland terecht als een ontevreden online klant hem terugstuurt en het een tweedekans aanbod is geworden. De verpakking is dan wel geopend geweest, maar het apparaat is 100% goed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 uur geleden zei wanderer:

TS zoekt een T2 ontvanger, geen S2.....

 

De Xoro 7619 is een DVB-T2 h.265/HEVC ontvanger. 

 

De andere genoemde merken hebben ook een reeks FTA ontvangers (voor DVB-T2) in hun assortiment. Jammer genoeg kan ik hier geen link geven, maar bij de meest bekende Duitse webwinkel heb je keuze genoeg. 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Of gewoon een nieuwe tv kopen? zijn helemaal niet duur meer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frans B

 

De meeste tv's kunnen niets aanvangen met de huidige DVB T2 standaard welke o.a. digitenne gebruikt. Ik heb zelf een Sony UHD tv met ingebouwde tuner die vindt helemaal 0,0 met mijn buitenantenne. toestel is van 2018 dus vrij recent. Je hebt toch echt meestal een decoder nodig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt, alleen TV's met DVB-T2 H.265/HEVC on board kunnen met het nieuwe signaal overweg. En dat zijn lang niet alle TV's die momenteel in de winkels staan. Oudere TV's al helemaal niet. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inderdaad, een paar jaar geleden begonnen sommige merken deze standaard te voeren. In 2016 en 2017 was dit zeker nog niet algemeen. Kijk dus voor goed in de specificaties van een TV als je via de ether naar de NPO (en mogelijk Duitse zenders) wilt kijken rechtstreeks via jouw TV. 

 

En anders heb je een goedkoop settopboxje nodig.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo.

Misschien is dit iets.

In Duitsland te koop voor 29,90.

 

 

715bfMnWyTL._SL1500_.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uiteindelijk is het belangrijk om te weten of je met een TV of met extra receiver (dus los kastje + tweede afstandbediening) overweg kunt.

De doorsnee ontvangers voor DVB-T2 HEVC zijn niet heel duur, het verschil zit hem in de FTA en mogelijke PayTV optie die voor de Nederlandse en Belgische basis zenders via die digitale terrestrische uitzending ontvangen kan worden. Ergo je moet ook altijd weten wat voor combinatie nodig is!

En let op, de commerciële zenders in HD via de HEVC gebruiken nagenoeg allemaal een codering via CI+ of smartcard. Dat moet dus wel ook mogelijk zijn in die goedkope receiver!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor de Nederlandse DVB-T2 is een H.265 HEVC compatibele ontvanger nodig. Een kaart en/of CI module is niet meer relevant. Voor de gecodeerde zenders is op dit moment geen extern alternatief! Of dit ooit (weer) komt ligt geheel bij de KPN.. Alleen de publieken en de regionale zender(s) zijn op een alternatieve ontvanger te ontvangen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minuut geleden zei Mimisiku:

Een kaart en/of CI module is niet meer relevant.

ik schreef dat voor de commerciële zenders (uit binnen of buitenland) wel een CI_CAM nodig is kaart of CI+ module dus

dus dat is wel relevant

 

 

afgezien van het digitenne kastje

 

afgezien van jou binnenland / locatie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Satfeeds-DX
   Vanaf 3 Februari 2020 worden de Franse regionale zenders Grand Lille Tv en Grand Littoral Tv hernoemt tot BFM Grand Lille en BFM Grand Littoral.
   https://actu.fr/hauts-de-france/lille_59350/bfm-grand-lille-remplacera-grand-lille-tv-fevrier-sur-ecrans_29750565.html

  • By OFDM
   Het zag er in juni naar uit dat Zwitserland het eerste land ter wereld zou zijn zonder ether televisie. De afschakeling is ook gerealiseerd zie:
    
   https://www.youtube.com/watch?v=j6FwL_P9Nz8
    
   Dit was voor een klein aantal inwoners van Zwitserland zelf misschien nog op te lossen maar de kabelnetten in buurlanden Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland kwamen ook zonder beeld te zitten. Het bleek wel dat hier en daar werd gesmokkeld door het HD beeld van satelliet te pakken hoewel: Als er ook ether ontvangst mogelijk is zal dat misschien mogen. Uiteindelijk is het voor zover ik weet toch tot afschakeling gekomen op die kabelnetten met een boel protest tot gevolg. Extra wrang is dat Zwitserland al sinds lange tijd dicht bekabeld is en alle zenders uit de buurlanden doorgeeft. Zelfs Britse zenders die niet doorgegeven mogen worden zijn gewoon te zien omdat Zwitserland er wettelijk soepeler mee om kan gaan (zie onderaan 2e link).
    
   Nu lees ik toevallig dat er een oplossing is gevonden! De Oostenrijkse kabelaar Lampert gaat een DVB-T zendstation in Zwitserland opnieuw in gebruik nemen en dit volledig betalen. Vanuit de Zwitserse overheid is hier geen enkel bezwaar tegen en de omroep SRG juicht toe dat er zo'n grote belangstelling is voor hun zenders...!  Ook Duitsland heeft nu interesse in een dergelijke oplossing.
    
   Lees hier:
    
   https://www.broadbandtvnews.com/2019/11/24/srg-returns-on-dtt-in-switzerland-and-austria/
    
   https://www.rxtvlog.com/2019/11/why-cable-operator-has-brought-back.html
    
   https://www.teltarif.de/schweiz-dvb-t-digitales-fernsehen/news/78802.html
    
  • By Jiebie
   Ik woon vrij dicht bij de Franse grens en heb nu 2 UHF harken op mast geplaatst. Eén is gericht op Frankrijk en de andere op Tournai voor de RTBF zenders.
   Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik niet telkens van kabel moet wisselen als ik de zenders van de ene of de andere antenne wil ontvangen.
   Bestaat er iets om die te koppelen, met 2 ingangen en 1 uitgang bvb? En waar kan ik dat kopen?
  • By ebhoorn
   Wonend in Zoetermeer heb ik de DVB-T2 antenne uitgericht op de zendmast in Delft. Er is eveneens een mast in Zoetermeer, maar aangezien ik mij - al TV kijkend - vaak tussen de ontvangstantenne en de zendmast bevind viel de keuze op Delft (7..9 km hemelsbreed).

   Dat ging goed, tot dit weekend. Plotseling ontving ik maar 34 zenders in plaats van de gebruikelijke 64 zenders. Opnieuw gescand, resultaat: geen verbetering.  Dan: Wat is er veranderd?  Wel: ik had een DAB radio binnen 20 cm van de antenne geplaatst. De problemen deden zich ook voor als de DAB radio uitgeschakeld was. Mijn theorie:  Ook een DAB radio heeft een LC afstemkring, en wellicht gaat deze resoneren - lees: energie onttrekken - op de frequentie waar ik problemen ervaar.

   The eating of the pudding: DAB readio op de oorspronkelijke plek gezet: geen ontvangstproblemen meer. Grappig.
  • By Dreeke
   De Rundfunk Berlin-Brandenburg (rbb) zendt nu al zijn radioprogramma's uit als zogenaamde Internet Link Service via DVB-T2 HD. Tot nu toe verspreidde de zender alleen zijn Berlijnse stadszender rbb 88.8 fm op deze manier. Tijdens het proces wordt een visueel radioprogramma, dwz audiogeluid en diashow, uitgezonden. De zenders zijn te vinden in de normale zenderlijst van de DVB-T2-ontvanger of op de tv. Noodzakelijk is een verbinding met internet.
    
   bron: SatelliFax
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy