Ga naar inhoud

Ontvangst npo1, npo3, veronica en net 5 .wat te doen?


Aholm
 Delen

Aanbevolen berichten


  • Reacties 55
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Populaire berichten

Hoezo Smetje? Veronica en Net5 zijn al geruime tijd niet meer via de Astra 19,2 te ontvangen. Twee weken geleden zijn ook RTL4 en SBS6 gestopt op de Astra 19,2. Nu zijn alleen NPO1 en NPO2 op de Astra

Geplaatste afbeeldingen

  • Moderators

Welkom, zou kunnen, maar vertel eens iets meer.

 

Heeft het ooit gewerkt?

Wat voor ontvanger en kanalenlijst gebruik je?

Wat voor antenne schotel gebruik je?

Welke LNB's? zitten er in de schotel?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

zit je op 19.2_ oost

als dat zo is dan zou je de schotel op 23.5°E moeten afstellen en terug je zenders inlezen 

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Hoezo Smetje?
Veronica en Net5 zijn al geruime tijd niet meer via de Astra 19,2 te ontvangen.
Twee weken geleden zijn ook RTL4 en SBS6 gestopt op de Astra 19,2. Nu zijn alleen NPO1 en NPO2 op de Astra 19,2 te ontvangen, zie: https://www.sat4all.com/forums/topic/354977-einde-rtl4-en-sbs6-op-astra1-satelliet/

In Helsinki is de Astra 23,5 met een schotel van 75cm breed en 84cm hoog te ontvangen dus een echte grote schotel heb je daar ook niet nodig.

Wel handig dat Aholm even op geeft welke schotel hij precies heeft en welke lnb's. Mogelijk passen twee losse lnb's niet.
Welke ontvanger heb je?
Gebruik je ook een CI-module?
 

  • Like 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb een schotel van 1 mtr en 2 net nieuwe losse koppen ...merk Inverto Black Ultra Single HGLN Universal LNB, 0,2 dB. Ik ben in Mei geswitcht van abonnement naar HD en vanaf dat moment heeft het niet gewerkt. 2 vrienden hebben mijn schotel opnieuw uitgericht, getest met hun tuner werkt het prima. Mijn canal digitaal kaart is al vernieuwd net....en nu werken er dus een paar kanalen....de 2 losse lnb's passen prima en ja ik gebruik ook een CI module. ontvanger is Titanium smart v2 hd ontvanger. Alle kanalen opnieuw ingelezen, die lijst ziet er prima uit met alle hd kanalen etc. Ik heb gekeken of er nwe sw is voor de tuner, maar die vind ik niet. De tuner geeft aan dat ie van 2010 is.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Gebruik je wel een CI module welke schikt is voor HD uitzendingen?

 

De oude CI modulen werken alleen voor mpeg 2 uitzendingen.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Ik ga er van uit dat de schotel 100cm hoog is en 90cm breed. Daarmee moet je flink wat signaal binnen halen.
De twee inverto-lnb's moeten even hoog staan en met de koppen tegen elkaar.
De skew van de lnb's moet als volgt worden ingesteld als je naar de binnenzijde van de schotel kijk en dus ook tegen de achterzijde van de lnb's aan kijkt:
- de Astra 19,2 lnb moet 10 graden tegen de wijzers van de klok ingedraaid staan.
- de Astra 23,5lnb moet 8 graden tegen de wijzers van de klok ingedraaid staan.
Zie de twee bijlages.
 

post-60869-0-39689000-1474288083_thumb.png

post-60869-0-24224800-1474288107.png

aangepast door Sprietje
Link naar bericht
Delen op andere sites

En ontvang je helemaal niks van de Astra 3B (23.5E), ook geen ongecodeerde zenders zoals TV Drenthe, CT24, RTL Tele Letzebürg 23.5, Noe TV of REBEL?

Of mis je alleen de genoemde zenders?

Deze zitten wel op dezelfde frequentie.

Ontvang je wel één HD, Canvas HD of 24Kitchen?

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2) OpenPLi 8.1

Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.1
Channel Master 120cm offset: 42.0°E-34.5°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Lijkt er op dat enkel de horizontale zenders worden ontvangen, de meesten zijn vertikaal.

aangepast door Penthe

SAB Titan 4 Combo
Movie Cube S850H - Full HD Recorder/Mediaplayer + Dual digital HD tuner + 2TB HDD
Xiaomi Mi Box 3  -  Panasonic TX-P42UT30E

Link naar bericht
Delen op andere sites

heb je dit al eens geprobeert ...voor je module te updaten 

 

Mediaguard Canaldigitaal module software update

Smart Titanium V2
1. Schakel eerst naar de zender BVN op kanaal 14. Hierna kun je beginnen met de update procedure.
2. Bij het installeren van de update voor de CI module van de Smart Titanium V2 dien je allereerst te
drukken op ‘menu’
3. Je komt nu in het hoofdmenu. In het hoofdmenu kies je voor de optie ‘common interface’. Druk vervolgens op OK.
4. Kies voor ‘2 CanalDigitaal’ en druk op OK.
5. Je komt nu in het menu voor de instellingen van de CI-module. Selecteer in het menu ‘nieuwe software’ en druk op OK.
6. Er verschijnt een melding met de vraag of u de nieuwe software wilt inladen. Kies voor de optie ‘ja’.
7. Haal na het voltooien van de update eerst de stekker van het toestel uit het stopcontact. Vervolgens haal je de CI-module uit het toestel en stopt deze er opnieuw in. Stop de stekker van het toestel weer in het stopcontact.
8. Na het plaatsen van de stekker in het stopcontact dien je terug te gaan naar de instellingen van de CI-Module. Selecteer de optie ‘module informatie’ en druk op OK. 
Je hebt de nieuwe update succesvol geïnstalleerd als de softwareversie is veranderd naar ‘3.03.13sp2’.

 

of je kan deze software er eens inladen met usb stick

of zit deze versie al in jou ontvanger 

RELEASE_spear7101_v1_0_1_79.rar

 

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je zo een oude zenderlijst hebt (waarbij BVN op 14 staat) werkt er niet veel meer.

Had hier ook een geintje mee.  Heb mijn oude VUduo eens van stal gehaald en geupdate naar OpenPLi 4.  De oude bestaande zenderlijst stond echter nog in de autobackup en werd dus netjes terug gezet.

 

Toen ik wou kijken of er iets opende, wou er bijna niets het doen.  Geen Data op de transponder.

Dat heeft mij toch een 10 tal minuten gekost voor dat ik besefte om eens naar de zenderlijst te gaan kijken.  En ja hoor na het inlezen van de TVV lijst via de Fastscan, deden de meesten het weer.

 

Dan maar de hele zenderlijst van mijn ET-9500 overgezet en dat bracht soelaas.

 

Willy

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar bericht
Delen op andere sites

Mijn CI kaart werkt prima want met mijn tuner en kaart inde CI module werkte alle kanalen bij mijn kennis...de zenders een HD en canvas zie ik ook ja en nog wat andere kanalen ook, de meeste op 23,5 Astra3. Idd kan ik de horizontale zien, maar hoe krijg ik die verticale dan?

Link naar bericht
Delen op andere sites

en hoeveel signaal heb je op de zenders die het wel doen ?

en jou ontvanger staat de lnb frequentie ook nog op 10600mhz ?

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door paardengek
      Te koop, oranje Canal Digitaal smartcard.  20 euro per stuk. Ik heb er 3 stuks liggen.
       
      Met vriendelijke groet, paardengek
    • Door greydutch
      Hallo,
      Ik ben er niet helemaal zeker van of mijn probleem hier eigenlijk wel thuishoort, maar ik heb geen betere mogelijkheid gevonden. Mag natuurlijk verschoven worden, als dat nodig is.
       
      Sinds jaar en dag heb ik aan mijn PC een Technotrend TT connect S2-3650 CI met daarin een AlfaCrypt Cam en een originele Canal Digitaal card (oranje/wit). Als software gebruik ik DVBViewer, een erg goed programma. Deze constellatie liep jaren lang zonder problemen, tot enkele dagen geleden. Ik heb in eerste instantie contact opgenomen met het forum van DVBViewer en naar het schijnt ligt het probleem bij Windows! Sinds de update naar versie 2004 hebben namelijk meer mensen problemen en de enige oplossing is blijkbaar naar Windows versie 1909 te downgraden (wat bij mij niet meer lukt, aangezien de update al enkele weken geleden werd geinstalleerd). Het is bovendien ook geen echte oplossing.
       
      Mijn vraag is: kent iemand een vergelijkbare receiver zoals de Technotrend, waarmee de Canal Digitaal kaart goed communiceert en die geen problemen met deze nieuwe Windows versie heeft? De firma Technotrend bestaat volgens mij niet meer en ik heb tot nu toe eigenlijk niets vergelijkbaars gevonden. Aan de andere kant: ik ben vermoedelijk niet de enige die de mogelijkheid wil hebben programma's direct op mijn PC te bekijken en, vooral ook, te kunnen opnemen. Dat functioneerde eigenlijk altijd perfect.
       
      Mijn dank!
    • Door Jürgen
      De titel is denk ik niet helemaal correct maar kon even geen betere vinden.
       
      Ik heb een CD abonnement voor 6 maanden welke ik per maand apart op een door mij aangegeven datum kan laten ingaan.
      De eerste 2 maanden had ik tot eind juni verbruikt.
      Omdat je nooit op dezelfde dag het abo voor de volgende maand, in dit geval de 3e maand, heb ik het abo voor de 3e maand op dinsdag 4 augustus geactiveerd om de dag daarop, woensdag 5 augustus,  naar CD te kunnen kijken.
      Dit ging uitstekend tot vanavond, geen beeld.
      Na even gezocht te hebben, overal behalve de abonnementsperiode want die liep immers tot 5 september kwam ik achter dat maande 3 helemaal niet geactiveerd was, dit terwijl ik al anderhalve week naar CD heb gekeken.
      Nu maar weer de 3e maand vanaf morgen opnieuw geactiveerd.
      Het enige positieve is dat ik nu anderhalve week gratis heb gekeken.
       
      Het blijft natuurlijk wonderbaarlijk dat een geactiveerde maand simpelweg weer wordt gedeactiveerd.
       
       
    • Door formulerfs
      diverse nederlandse zenders liggen er uit nu om 16.55 uur.
       
      ---johan---
    • Door lujo
      Om mij als klant te behouden krijg ik van CanalDigitaal volgende kortingen toegezegd:
       
      Pakket: Rijk
      Klant: Sinds 2006
       
      Verlengen met 1 jaar
      - 2 maanden gratis
       
      Verlengen met 2 jaar
      - eerste jaar 13 euro korting (11,95 ipv 24,95)
      - tweede jaar geen korting 
       
       
      Ik ben benieuwd wat voor maximale kortingen jullie hebben kunnen krijgen om klant te blijven?
    • Door Robdebruin
      Olá, ik heb net een nieuwe receiver gekocht (amiko 8265 +) omdat de sat801 m7 de geest heeft gegeven. Er moet echter nieuwe firmware ingeladen worden omdat de receiver de canaldigitaal kaart niet herkend. Wie weet waar ik deze firmware kan vinden /downloaden? 
       
      Alvast bedankt Rob 
    • Door schapi
      vanaf laatste update alles van cd zwart op testkanalen na, terug naar begin pli 7.2 met ccam203 en draaid weer goed. dit ook op een andere db 800 getest resultaat was gelijk
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.