Ga naar inhoud

Nieuwe eigenaar wenst TV Vlaanderen in Tenerife.


JPDT
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste forumleden .

 

Ben sinds enkele weken ook gelukkige bezitter van een stulpje in Tenerife ( Palm Mar - voor de kenners - San Remo  ) :) .

 

De akte wordt geschreven in januari 2017 en ben volop bezig met het inzamelen van gegevens/info om internet en TV Vlaanderen te kunnen aansluiten liefst op een zo goedkoop mogelijke manier ;) .  

 

Internet gebruik ik enkel om wat te surfen en mailverkeer . De normale vlaamse TV zenders volstaan .

 

Ik heb hier al verscheidene uurtjes afgelezen op verschillende onderwerpen maar lijkt me allemaal niet zo evident .

 

Ik heb het appartement reeds 2 maal bezocht voor de aankoop en wat foto's genomen .

 

Inzake internet weet ik niet welke apparatuur aldaar beschikbaar/te gebruiken is .

 

TV ( Samsung ) is aanwezig  en ook een " bakje " met vermelding TELEVES ( zie foto ). Ik lees dat er hier tocht enkele leden zijn die ook daar in de buurt zijn en misschien  .

 

Hoe begin ik aan deze installatie of... is de enige oplossing een vakman laten komen ? post-105146-0-88949200-1482595528_thumb.jpg

 

     

Link naar bericht
Delen op andere sites


  • Moderators

Waarom post je deze vraag in het Canaldigitaal forumdeel en niet in het TVV forumdeel?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Onderwerp verplaatst naar het TVV forumdeel.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Tja, en is dat bakje een dvb-t ontvanger of een dvb-s ontvanger?

 

Het plaatje lijkt erg op

RSD7118 SD-SAT-Receiver FTA,

en dan is het dus een dvb-s ontvanger (die géén dvb-s2 aankan), en geen smartcard kan herbergen.

Dan heb je in ieder geval een andere/nieuwe ontvanger nodig voor TVV.

 

En staat er dan een schotel ergens op het dak of in de tuin, en op welke satelliet(en) is die uitgericht?

Weet je naar welke satellieten de vorige bewoners keken?

 

Of wil je een compleet nieuwe installatie voor jezelf aanleggen?

 

Er ontbreekt dus nog wat informatie, om je vraag te beantwoorden....

 

groet,

A33

Ik ben blij dat mijn posts hier geen gouden gouden randje hebben.

Raar voorrecht vind ik dat namelijk, zo'n gouden randje.

Ik waardeer posts liever op de inhoud, dan op de status van de poster.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Moet dit allemaal nog wat uitzoeken wanneer ik ter plaatse ben . Het bakje dat er nu staat , zou dat met een schotel werken ? De vorige eigenaars waren "Russen "of toch van die streek daar dus...

 

Een andere nieuwe ontvanger eventueel , kan ik die ginder aanschaffen of neem ik die mee vanuit Belgie ? Ga wel eerst alles eens grondig ter plaatse bekijken maar ... indien er leden zijn die soms bekend zijn met  blok San Remo in Palm ... alle info welkom .    

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Eigenlijk zijn al je vragen hier al beantwoord, even de zoekfunktie gebruiken.

 

https://www.sat4all.com/forums/topic/333660-tv-vlaanderen-in-tenerife/

 

In het gunstigste geval zit er op je apartement een schotel gericht op Astra 1.

Je zal dus zelf een schotel van ten minste 120 cm moeten zetten voor Astra 3, en van de schotel een kabel naar je apartement moeten trekken.

Verder heb je een satelliet ontvanger nodig geschikt voor TVV inclusief abonnement.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

En een goede TIP: Houd je ver weg van de TV Vlaanderen rommel ontvangers, ga meteen voor een Enigma 2 ontvanger

 

Waarom een Enigma 2 ontvanger??? Dat is in mijn ogen echt een heel slecht advies. Die dingen zijn allemaal met een vrij gemiddelde tuner uitgerust die in moeilijker ontvangst situaties duidelijk slechter functioneren dan bijvoorbeeld een Openbox SX6 of de albekende Clarke Tech 5000 toestellen. Op Duitse fora is door een enkeling gezegd dat de enige E2 ontvangers die qua ontvangsteigenschappen in de buurt kunnen komen van de ontvangers die ik hier noem de Dreambox DM 8000 HD en de DM 800 SE zouden zijn. Maar anderen spraken dat dan weer tegen. Ten aanzien van Dreamboxen heb ik geen eigen ervaringen, wel met Clarke-Tech Xtrend en via een vriend met VU+ ontvangers en daarvan bleek inderdaad dat ze niet tegen een oudere Clarke Tech op konden. Gezien het feit dat je al minimaal een 120 cm schotel moet hebben zou ik voor de gevoeligste ontvanger kiezen. E2 biedt daar niets extra's tenzij je dingen wilt gaan ondernemen die hier onbespreekbaar zijn.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier word ik nu ziek van....
 
Gebruik een Enigma ontvanger en je bent meteen iemand die illegale dingen doet....
Van vooroordelen gesproken....
 
 
Willy

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste vrienden , iemand die met sat begint en bedoeling is om bv tv Vlaanderen te ontvangen in zijn bv land van zon ( 0m misschien zijn pensioen door te brengen of andere ) moet je idd niet opzadelen met toestellen die door ons idd geliefd zijn maar voor hun oh zo vervelend in opmaak en cetra.

Als hij hier in dit geval een officiele ontvanger van tv Vlaanderen koopt 130 euro dan is hij hier al zeker van ! . De schotel moet hij even daar bekijken . Meer moet dat niet zijn.

Ga je toch over om andere toestellen , hou er dan rekening mee dat je een ci slot erbij hebt , want of de softcams blijven werken is voor iedereen een raadsel . Nieuwe klanten hebben hier in elk geval niets meer aan vermits ze geen losse kaarten meer verkopen als ik het goed voor heb.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je nu nog een nieuw TVV abbo moet afsluiten, dan krijg je geen kaart meer.  Maar moet je genoegen nemen met het Viacces Orca systeem.

 

Dit betekent dat je ofwel een TVV ontvanger moet nemen ofwel de CI+ module van TVV. 

In het laatste geval moet de ontvanger die je dan gebruikt dan wel een CI slot hebben.    Gelukkig is de CI+ module van TVV niet CI+ geactiveerd.  Een CI slot volstaat.  Maar niets sluit uit dat in de toekomst zij de CI+ activeren en zul je alsnog een CI+ compatible ontvanger nodig hebben.

Zoals de stand nu is zijn er niet zoveel onafhankelijke CI+ compatible ontvangers.  De enigma2 ontvangers kunnen wel (voor zover ik gelezen heb) allemaal CI+ compatible gemaakt worden.  (Is eigenlijk niet legaal - maar wie kan het controleren?)

 

Je kunt proberen nog een TVV Seca kaart op de kop te tikken.  Maar hoelang dat nog actief blijft is koffiedik kijken.  (Ik hoop nog heel lang - maar...)

Dus:  ofwel een TVV ontvanger (met al zijn nadelen) ofwel een enigma2 ontvanger met een CI slot (met ook de nadelen van ontvangst via CI)

 

Wat betreft de schotel.  Van wat je schrijft denk ik dat je hier ook zult moeten investeren.  Als je geluk hebt is er reeds een 120 cm schotel.  En kun je die gebruiken.  Voor TVV heb je echt wel ontvangst nodig op 23.5 en ik zou je ook aanraden om ook te zorgen voor ontvangst op 19.2 en 13.0.  (de laatste twee komen toe met een kleinere schotel)

Dit zal alleen kunnen als je een rail op de schotel monteert met 3 losse LNB's en de nodige DiseqC switch(es).  Want ik heb nog nooit een triple LNB voor 13, 19.2, 23.5 voor een 120 cm schotel gezien.

 

Dan is er nog de vraag, wil je ooit een programma opnemen.  Is dit het geval dan moet in ieder geval zorgen voor minstens duo (of Quatro) LNB's en een extra kabel(s) van de schotel naar de ontvanger.  Als je alleen maar een zapper wilt dan volstaat één kabel.

 

Willy

 

PS: Ik hoop dat ik je niet te erg heb doen schrikken.  Het is mogelijk maar het is een beetje werk.

aangepast door Kabeltje87

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Wanneer ze daarna problemen hebben met de ontvangst van de moeilijke Canaldigitaal transponders kunnen ze bij jou gratis een grotere schotel afhalen?

 

Bedenk dat niet elke ontvanger even gevoelig is.

De satelliet exploitant adviseert een schotel van 105 cm, dat zal toch niet voor niets zijn.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Je hebt helemaal geen 1.20m schotel maar een 90cm schotel nodig.In Palmar wonen nog verschillende leden van sat4all.

 

Dit wordt blijkbaar moeilijk ... . Misschien kunnen de leden uit Palm Mar eens reageren en hun ervaringen met hun installatie mededelen .

 

Of toch beter een vakman nemen ... tegen elke prijs . Een " miskoop " kost ook .   

  • Like 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door paardengek
      Te koop, oranje Canal Digitaal smartcard.  20 euro per stuk. Ik heb er 3 stuks liggen.
       
      Met vriendelijke groet, paardengek
    • Door greydutch
      Hallo,
      Ik ben er niet helemaal zeker van of mijn probleem hier eigenlijk wel thuishoort, maar ik heb geen betere mogelijkheid gevonden. Mag natuurlijk verschoven worden, als dat nodig is.
       
      Sinds jaar en dag heb ik aan mijn PC een Technotrend TT connect S2-3650 CI met daarin een AlfaCrypt Cam en een originele Canal Digitaal card (oranje/wit). Als software gebruik ik DVBViewer, een erg goed programma. Deze constellatie liep jaren lang zonder problemen, tot enkele dagen geleden. Ik heb in eerste instantie contact opgenomen met het forum van DVBViewer en naar het schijnt ligt het probleem bij Windows! Sinds de update naar versie 2004 hebben namelijk meer mensen problemen en de enige oplossing is blijkbaar naar Windows versie 1909 te downgraden (wat bij mij niet meer lukt, aangezien de update al enkele weken geleden werd geinstalleerd). Het is bovendien ook geen echte oplossing.
       
      Mijn vraag is: kent iemand een vergelijkbare receiver zoals de Technotrend, waarmee de Canal Digitaal kaart goed communiceert en die geen problemen met deze nieuwe Windows versie heeft? De firma Technotrend bestaat volgens mij niet meer en ik heb tot nu toe eigenlijk niets vergelijkbaars gevonden. Aan de andere kant: ik ben vermoedelijk niet de enige die de mogelijkheid wil hebben programma's direct op mijn PC te bekijken en, vooral ook, te kunnen opnemen. Dat functioneerde eigenlijk altijd perfect.
       
      Mijn dank!
    • Door Jürgen
      De titel is denk ik niet helemaal correct maar kon even geen betere vinden.
       
      Ik heb een CD abonnement voor 6 maanden welke ik per maand apart op een door mij aangegeven datum kan laten ingaan.
      De eerste 2 maanden had ik tot eind juni verbruikt.
      Omdat je nooit op dezelfde dag het abo voor de volgende maand, in dit geval de 3e maand, heb ik het abo voor de 3e maand op dinsdag 4 augustus geactiveerd om de dag daarop, woensdag 5 augustus,  naar CD te kunnen kijken.
      Dit ging uitstekend tot vanavond, geen beeld.
      Na even gezocht te hebben, overal behalve de abonnementsperiode want die liep immers tot 5 september kwam ik achter dat maande 3 helemaal niet geactiveerd was, dit terwijl ik al anderhalve week naar CD heb gekeken.
      Nu maar weer de 3e maand vanaf morgen opnieuw geactiveerd.
      Het enige positieve is dat ik nu anderhalve week gratis heb gekeken.
       
      Het blijft natuurlijk wonderbaarlijk dat een geactiveerde maand simpelweg weer wordt gedeactiveerd.
       
       
    • Door formulerfs
      diverse nederlandse zenders liggen er uit nu om 16.55 uur.
       
      ---johan---
    • Door lujo
      Om mij als klant te behouden krijg ik van CanalDigitaal volgende kortingen toegezegd:
       
      Pakket: Rijk
      Klant: Sinds 2006
       
      Verlengen met 1 jaar
      - 2 maanden gratis
       
      Verlengen met 2 jaar
      - eerste jaar 13 euro korting (11,95 ipv 24,95)
      - tweede jaar geen korting 
       
       
      Ik ben benieuwd wat voor maximale kortingen jullie hebben kunnen krijgen om klant te blijven?
    • Door Robdebruin
      Olá, ik heb net een nieuwe receiver gekocht (amiko 8265 +) omdat de sat801 m7 de geest heeft gegeven. Er moet echter nieuwe firmware ingeladen worden omdat de receiver de canaldigitaal kaart niet herkend. Wie weet waar ik deze firmware kan vinden /downloaden? 
       
      Alvast bedankt Rob 
    • Door schapi
      vanaf laatste update alles van cd zwart op testkanalen na, terug naar begin pli 7.2 met ccam203 en draaid weer goed. dit ook op een andere db 800 getest resultaat was gelijk
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.