Ga naar inhoud


Open keuken koken op stroom 2 fase inductie, een vaatwasser en zijn er nog meer vragen over aan te schaffen apparatuur


Miauw

Aanbevolen berichten

De pan moet zeker opgewarmd worden maar de energie wordt verbruikt om de INHOUD van de

pan te verwarmen voor aardappelen en groente tot het kookpunt.

Dit gaat niet in een paar seconden maar X minuten.

Word door schakelingen het vermogen beperkt omdat anders de hoofdzekering eruit knalt heeft

tot resultaat dat het koken veel langer duurt.

Je hebt een zwaar fornuis wat snel kan kopen maar door maatregelen wordt de capaciteit

beperkt om te voorkomen dat teveel vermogen opgenomen wordt

aangepast door luisteraar
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

Ik heb het al eerder gememoreerd, maar je bent dat vermoedelijk al weer vergeten.

Het rendement van inductie koken is veel hoger, waardoor je met minder vermogen nog steeds sneller bent als koken op gas of Ceran.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ja, en het water is nat!

 

Binnen de aanleg van een huisinstallatie kent men het begrip gelijktijdigheid.

In de praktijk komt het nooit voor, dat je een 100% belasting hebt.

Bij koken zal doorgaans het vuur na een korte opwarm tijd getemperd worden.

Zie daar de reden waarom in het dagelijks gebruik het niemand opvalt dat het beschikbare vermogen voor de kookplaat begrensd is en over de kookplaten verdeeld is.

 

De inductie plaat verwarmt trouwens niet de inhoud van de pan.

 

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

35 minuten geleden zei ceesv:

Binnen de aanleg van een huisinstallatie kent men het begrip gelijktijdigheid.

In de praktijk komt het nooit voor,

dan ken je mijn vrouw niet

aardappelen groente en thee water tegelijk aan de kook brengen even snel de was in

de machine en nog meer spullen aan goede tijden op de tv enz

Wij hebben er geen last van fornuis heeft 3 fasen a 16 A

Hoofdzekeringen zijn 3 X 35 A

aangepast door luisteraar
Link naar reactie
Delen op andere sites

en zeker ook als er onweer dreigt?

 

je moet niet denken dat die Belgische madammen alleen bontjassen dragen

ilseonline beschrijft een sociale woning van een woningbouw corporatie en niet het standaard fermetteke casa voltai met prots ijdele keuken

 

ik heb mijn vrouwelijke kennissen nog nooit de was zien doen en ook tegelijk de potten op de haard voor La Grande Bouffe

ik zelf doe dat overigens ook niet.

 

Maar het frappante is toch dat je geen kookervaring aan de dag legt. Daar die gelijktijdigheidsfactor zelfs bij de professionele kok , bezig met voor hoofd en nagerecht, er niet toe leiden dat alle 4 inductie pitten samen met de magnetron staan te "nucken" (op vol vermogen)

dat kun je aan jouw belgische TV ster Jeroen Meus zien en alle andere...............

 

omdat ze dat al voorbereid hebben

want het heeft moeten rusten en afkoelen stollen rijzen kneden rusten rijzen indikken zacht stoven even opkoken afgieten en uitstomen en zo voorts

 

 

 

 

 

aangepast door Tonskidutch
er is nog nooit een zekering uitgeknalt

keep the streets empty for me

Fever Ray

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

7 minuten geleden zei Tonskidutch:

Maar het frappante is toch dat je geen kookervaring aan de dag legt. Daar die gelijktijdigheidsfactor zelfs bij de professionele kok , bezig met voor hoofd en nagerecht, er niet toe leiden dat alle 4 inductie pitten samen met de magnetron staan te "nucken"

Daarom moet je ook in een restaurant 45 minuten wachten voordat het na bestelling op tafel staat.

Maar thuis geld snel snel hoe meer tijd voor je zelf.

Evt een nieuw forum openen over koken voor de hobby kokken.

Mijn vrouw gebruikt ook vaak de oven voor o.a. chateaubriant belast ook het net

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 minuten geleden zei luisteraar:

Daarom moet je ook in een restaurant 45 minuten wachten voordat het na bestelling op tafel staat.

 

verkeerde restaurant keuze

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mise-en-place

 

begrijp me niet verkeerd, is geen kritiek aangaande je kookkennis / kunde

de aansluitingen thuis en een restaurant zijn echt verschillend

 

ik heb ook enkele malen in een restaurant mogen helpen voor chef en sous chef

Purna Hartenstraat Amsterdam

 

 

aangepast door Tonskidutch

keep the streets empty for me

Fever Ray

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

15 minuten geleden zei Tonskidutch:

de aansluitingen thuis en een restaurant zijn echt verschillend

Precies een 8KW fornuis wat geknepen wordt naar 4 kw door platen afwisselend in

en uit te schakelen is een katastrofe

Ben je net vlees aan het aanbakken en de plaat geeft weinig vermogen af wordt

gillen en brullen bij de kok(in).

Het fornuis moet op de aansluiting passen

aangepast door luisteraar
Link naar reactie
Delen op andere sites

24 minuten geleden zei luisteraar:

Precies een 8KW fornuis wat geknepen wordt naar 4 kw door platen afwisselend in

en uit te schakelen is een katastrofe

Ben je net vlees aan het aanbakken en de plaat geeft weinig vermogen af wordt

gillen en brullen bij de kok(in).

Het fornuis moet op de aansluiting passen

Ik denk niet dat jij al op inductie hebt gekookt.

 

Als bij een inductiekookplaat de power of POWER inschakelt ( je hebt tegenwoordig al twee power standen) dan is je boter verbrand voor deze is gesmolten 

 

Bij het terugschakelen van vermogen heb je nog altijd voldoendes hitte over voor je vlees aan te bakken.

 

Mvg  

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt natuurlijk wat je zegt

Ik zit ook niet met zo een probleem.

Wil alleen waarschuwen kijk uit met keuze fornuis.

Hier kwam een lid boven die voor zijn hele huis een 1 fase

25A hoofdzekering heeft.

Ik ben bang dat in zo een situatie een 8KW fornuis over kill is.

Toen kwamen berichten mijn fornuis heeft geen probleem die

schakelt afwisselend platen in en uit om niet teveel vermogen op te nemen.

Toen kwam een 25A zekering kan veel meer aan 8KW geen probleem.

Toen kwam als je fornuis gebruikt zijn alle andere stroom gebruikers niet

in gebruik  er bestaat geen gelijktijdigheid

Mijn standpunt blijft 1 fase 25A is matig geen groot fornuis nemen.

 

aangepast door luisteraar
Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn meer belangrijke verschillen tussen inductieplaten, heb ik gemerkt. Je moet niet eentje hebben waar je eerst een veld moet kiezen en daarna pas een temperatuur kunt instellen. Dat is uiterst irritant bij het koken op meer pitten, steeds weer het juiste veld kiezen om de temperatuur bij te regelen. De Atag van een vriend heeft dat.

Bij sommige platen gaat een vlak steeds even uit en weer aan en weer uit enz. als je hem op een constante temperatuur houdt. De Bauknecht van een van m'n dochters heeft dat. Iets net aan de kook houden is dan lastiger.

De Miele die we zelf hebben heeft 4 velden die afzonderlijk regelbaar zijn en een temperatuur strak aanhouden zonder fluctuaties.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...