Ga naar inhoud


Grote actie tegen illegale betaal-tv


Ventura

Aanbevolen berichten

Citaat

Grote actie tegen illegale betaal-tv

 

DEN HAAG - Tienduizenden mensen die illegaal naar voetbalwedstrijden keken, moeten een alternatief zoeken. Dankzij piraterij keken ze zonder abonnement naar betaaltelevisiezenders, maar het netwerk dat dit aanbood is woensdag ontmanteld bij een grote internationale politieactie. In Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn meer dan tweehonderd servers uit de lucht gehaald.

 

De autoriteiten hebben meer dan twintig verdachten in het vizier, maar voor zover bekend is niemand opgepakt. Wel zijn 150 accounts bij de betaaldienst PayPal geblokkeerd.

De actie is aangestuurd door Eurojust, een justitieel samenwerkingsverband van de Europese Unie, dat in Den Haag is gevestigd. Volgens de dienst zijn nog nooit zo veel servers tegelijk platgelegd.

  

 

Bron: Televaag

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1475292810/grote-actie-tegen-illegale-betaal-tv

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bron: Nos

https://nos.nl/artikel/2302264-illegale-tv-diensten-op-internet-uit-de-lucht-gehaald.html

 

Citaat

Illegale tv-diensten op internet uit de lucht gehaald

Vandaag, 12:57 binnenland, buitenland, tech

 

Politie en justitie in onder meer Nederland, Frankrijk en Bulgarije hebben samen een netwerk van illegale iptv-diensten uit de lucht gehaald. Via die diensten kunnen internetgebruikers illegaal naar duizenden zenders kijken, tegen een veel lager bedrag dan ze officieel zouden moeten betalen. Volgens Eurojust, het Europese samenwerkingsverband van Openbaar Ministeries, hebben die diensten 6,5 miljoen euro aan schade aan legale tv-diensten opgeleverd. Welke aanbieders precies uit de lucht zijn gehaald, is niet bekend.

 

De mensen achter de diensten richtten zich op de Italiaanse markt. "Er zijn geen Nederlandse bedrijven slachtoffer geworden van deze criminelen, maar de Nederlandse infrastructuur is er wel voor misbruikt", zei officier van justitie Lodewijk van Zwieten op een persconferentie. Ook zijn er geen aanwijzingen dat er Nederlanders aan hebben meegewerkt. In heel Europa zijn meer dan tweehonderd servers uit de lucht gehaald, waarvan er 93 in Nederland stonden. De servers werden gebruikt om de uitzendingen van legale tv-aanbieders af te tappen en opnieuw uit te zenden via internet. Ook zijn 150 PayPal-accounts geblokkeerd.

 

Duizenden gebruikers

 

Volgens Eurojust werden de diensten door duizenden internetgebruikers bekeken; die moeten nu op zoek naar een andere manier om tv te ontvangen.

Het zonder toestemming opnieuw aanbieden van tv-uitzendingen mag niet: dat is auteursrechtinbreuk. Desondanks zijn dit soort diensten populair, onder meer onder expats en sportliefhebbers. Ook Nederlandse zenders kunnen op die manier illegaal worden bekeken. Onlangs luidde in Nederland auteursrechtwaakhond Stichting Brein nog de noodklok over de populariteit van dit soort diensten.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Tot die graaiers behoren ook die illegale server exploitanten en de abonnees met illegale kastjes. Als eerlijke abonnee zie ik graag dat anderen niet profiteren van waar ik het volle pond voor betaal. Dus prima actie! Hoop dat er nog vele gaan volgen.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

1 uur geleden zei Kabeltje87:

Her en der gaan er wel berichten opduiken dat ze plots geen beeld meer hebben.

 

  

Ik zou er niet op rekenen, betreft waarschijnlijk een lokale aanbieder uit Italie gezien de plaatjes van de skyita boxen op een ander forum.   Europol vind zichzelf heel geweldig.    ze zullen vast wel iets plat gegooid hebben maar of het zo groot is als zelf beweren....  En de ervaring leert mensen passen de url in hun boxje aan en hebben weer beeld.    Laat me raden hier hebben ze maanden werk aan gehad en bakken met belastinggeld aan weg geflikkerd.  

aangepast door Codx

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Het handeltje zou 2,2 Miljoen euro per maand opgeleverd hebben, klanten dachten een legaal abonnement afgesloten te hebben.

Dat is serieus inkomen wat je dan als onderneming mist.

Het gaat ook ten koste van legale abonnement houders.

 

Het was net ook op het RTL Journaal.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vrees dat dit grootsgebrachte nieuws niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat is. Buiten de EU staan talloze servers die onder andere vrijwel iedere eredivisiewedstrijd de lucht in slingeren. Een netwerk binnen de EU is relatief eenvoudig op te rollen. Daarbuiten wordt het een stuk moeilijker.

aangepast door johnno
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ze kunnen wel de geldstromen onderbreken.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...