Jump to content
Sign in to follow this  
Alziendoog

aanvraag extra ( grijze ) smartcard

Recommended Posts

Beste forumleden,

Ik ben na een aantal jaren weg te zijn geweest weer nieuw hier.

Mijn vraag gaat over het registreren van een extra smartcard.

Als loyale klant van CD betaal ik nu 13 euro voor een start HD pakket, en hier wil ik een tweede card toevoegen voor 9,50 euro.

De medewerkster van CD die ik aan de telefoon had meld echter dat dit niet mogelijk is.

Ik zou dan een basis HD abo moeten nemen van 22,50 per maand en pas dan een tweede card kunnen nemen van 9,50 in de maand.

Dat komt neer op 32 euro, en dus betaal ik dan 19 euro extra voor een tweede kaart, dat wordt mij te gortig.

Ik heb nog een oranje card van mijn ouders die ik als tweede card kan registreren, maar komt op hetzelfde neer.

Heeft iemand van jullie een weg gevonden om een tweede card te registreren op een basis abo van 13 euro?

 

Groet,

Alziendoog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas, niet meer mogelijk (of je moet een medewerker treffen die het nog niet allemaal weet). De grijze kaarten zouden er helemaal niet meer zijn (uitgefaseerd d.m.v. de Vol & Bomvol actie). Alleen bestaande kaarten kunnen nog geregistreerd worden (vermits dus het BasisHD ++ abo)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je zou een SmartWi kunnen nemen. Ik gebruik precies dezelfde al 15 jaar. Op een of andere tweedehands site koop je hem voor €75,-. Binnen 8 maanden heb je hem er uit en kost het je geen €9,50/maand meer.
Je kunt hem alleen binnen één huis gebruiken.

 

SmartWi te koop.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met die kanttekening dat de SmartWi niet in iedere ontvanger werkt én dat de stabiliteit afhangt van de kwaliteit van het WiFi signaal. Dus bij eventuele aankoop eerst vragen of je het mag testen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MMM. de grijze card is me van de week juist aangeboden door mijn dealer als tweede card. Vreemd dat dit in feite al niet meer mogelijk is.

Aan Sprietje: Het gaat feitelijk om een bungalow een kilometer verder, dus niet mijn huis, maar wel tweede kijkplek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juist dat gebruik op deze manier heeft ervoor gezorgd dat deze optie niet meer wordt aangeboden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er zullen er vast nog genoeg bij de dealers rondzwerven :)

Probleem is dat de officiële website van Canal Digitaal ze niet meer vermeldt.. Wil op zich ook niet alles zeggen. Er wordt daar flink geknutseld...

 

Ik heb er ook één liggen en kon daar ook niets mee (wel mooi voor mijn kaartmuseum)..

 

De reden zou kunnen zijn: (mijn aanname) dat deze kaarten geen volledig abo aankunnen. Dus geen extra pakketvorm. Nu Fox Sport 1 'verplicht' is geworden zou dat verklaard kunnen worden..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceesv,

 

Ik snap dat het illegaal gebruik wordt aangepakt. Het gaat echter om een kijkplek binnen mijn gezin ( een broer waarmee ik een bungalow deel ) , en ik heb best 9,50 over voor een extra card. Snap alleen niet waarom CD mij dwingt een abo van 22,50 aan te schaffen. Had als trouwe klant meer verwacht. Dan kies ik er eerder voor mijn broer dan maar het volle pond te laten betalen, en ik houd dan mijn 13 euro abo...

Wat mij betreft houd ik mijn 13 euro abo en neem er 9,50 bij voor de bungalow, lijkt me ook winst voor CD, maar ik kan de kosten delen met mijn broer.

Zijn wij als broers voordeliger uit, en CD heeft er 9,50 per maand bij, of ben ik nu zo dom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mimisiku,

 

Dank voor uw antwoord.

Ik heb er ook geen problemen mee dat mijn tweede card een lager abo heeft. Uw aanname heb ik ook voorgelegd aan de medewerksters van CD, en het schijnt dat men inderdaad mij verplicht te betalen voor sport terwijl ik daar geen behoefte aan heb. Alleen transport...... Hoe dan ook, men dwingt mij naar een fors duurder pakket en daarmee vervalt het voordeel voor de extra card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Natuurlijk wil je geld sparen, maar wanneer je een abonnement massaal gaat delen, zijn de kosten op een moment hoger als de opbrengst en sluit het bedrijf.

Het sharen van een abonnement op 2 locaties betekende bij het oorspronkelijke bedrag van 1 Euro of later 2 euro 50 dat er massaal abonnementen gedeeld werden, en de inkomsten terug liepen.

Het beperken daarvan werd door Canaldigitaal beargumenteerd met precies dat wat je voor ogen staat.

 

Met alle respect voor je situatie, maar je spreekt over een bungalow op een kilometer afstand, dat is iets anders als achter een voordeur een 2e of derde toestel mee laten kijken, dat laatste is wel toegestaan door Canaldigitaal.

 

Jouw korting die je wilt bedingen, in jouw ogen winst voor Canaldigitaal, is in werkelijkheid het benadelen van klanten die het wel eerlijk spelen.

Vergelijk het met het meerijden met een trein zonder volledig kaartje, met het argument dat die trein toch al rijdt, en je daardoor niemand benadeelt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceesv,

 

Eens, dit is inderdaad iets meer dan meekjiken op een tweede toestel.

Wat betreft je argument op het meerijden met een trein ben ik juist bereid daaraan mee te betalen. Dat is die 9,50 extra.

En ik speel het eerlijk. Ik ben al 16 jaar klant bij CD, maar wil graag een tweede kaart tegen gereduceerd tarief op mijn tweede kijkplek.

Dit is geen massaal delen in de termen van cardsharing. Mijn kijkplek blijft beperkt tot de twee locaties, het huisadres en de bungalow.

Als CD dit ziet als twee aparte woonlocaties, laten ze me dan een abo aanbieden voor twee keer 13 euro, maar nee, ik moet upgraden naar 22,50 per maand, en dat zit me dwars.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanneer jouw kijkplek beperkt blijft tot die 2 locaties, neem je die kaart mee van de ene naar de andere locatie wanneer je daar wilt kijken.

Wil je op 2 locaties, een kilometer uit elkaar gelegen, tegelijk kijken, zal je 2 abonnementen moeten afsluiten.

 

Een vaste telefoon aansluiting, of een elektriciteitsaansluiting kan je ook niet delen.

 

Maar begrijp mij niet verkeerd, ik vel geen oordeel over je intenties, maar als klant betaal ik liever ook niet teveel, en dat gaat alleen wanneer elke kijker zijn of haar deel mee betaalt.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat jij dus hebt is een settopbox pakket wat in de loop der jaren is omgezet in een 13€ pm pakket. Hierop is het nooit mogelijk geweest om een extra kaart af te sluiten. Daarvoor had je altijd al het hogere basispakket nodig wat ondertussen 22,95 pm kost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

je kunt je broer natuurlijk ook via de app laten kijken hoewel dat ook niet helemaal legaal zal zijn......maar ik denk ook dat je voor het kijken via de app een ander abbo nodig hebt....

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur geleden zei wanderer:

je kunt je broer natuurlijk ook via de app laten kijken hoewel dat ook niet helemaal legaal zal zijn......maar ik denk ook dat je voor het kijken via de app een ander abbo nodig hebt....

Wordt daar geen IP controle op gedaan , bij wie het abonnement loopt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By RAL9001
   Beste forumleden,
    
   sinds vorige week bezig geweest met het aan de praat krijgen van de Dreambox One Ultra HD. 
   Na upgrade naar NewNigma2 en installatie van de card service had ik sinds gisteren alle kanalen van canaldigitaal werkend.
    
   Dit was nadat ik mijn Duo LNB heb vervangen door een Tripple LNB. 
    
   Nu had ik het briljante idee om de derde sateliet ook even in te lezen, de astra 28,2. Bij deze actie ben ik vergeten "het wissen van de kanalen" uit te zetten. Uiteindelijke resultaat is een zeer korte lijst met enkel astra 28,2. Hierna nogmaals voor alle satellieten de kanalen laten zoeken, echter wat blijkt nu, mis ik alle kanalen van CanalDigitaal.
    
   Spelen met de tunerconfiguratie levert veel verwarring op, nieuwe kanalen die eerder niet gevonden zijn, maar helaas geen canaldigitaal.
    
   De tuner configuratie staat momenteel ingesteld op DiseQC 1.0, LNB 1 gekozen voor 19,2 ; 23,5 en 28,2. Zenderlijst van 19,2 en 28,2 geladen en hierna automatisch gezocht. Enige verschil met vorige keer inlezen is dat ik toen nog met de standaard dreambox firmware heb gewerkt waarbij ik wel een andere satellites.xml had geladen. Mogelijk heeft dit er iets mee te maken.
    
   Wie kan mij in het kort uitleggen waarvoor welke instellingen zijn en welke nodig zijn voor een Tripple LNB. Diseqc switch zit in de LNB en zou zelf de configuratie moeten kunnen vaststellen.
    
   Huigige configuratie setting :
   Configuratie modus is advanced Setting voor 19,2 ; 23,5 en 28,2 LNB 1 Prioriteit 0 Type universeel LNB Spanningsmode 13V Tone Modus AAN DiSEqC-modus 1.0 Toneburst geen Vastgelegd DiSEqC commando Geen Snelle DiSEqC Uit Herhaal sequence Uit Commando volgorde toneburst, committed  
    
   Wat zijn nu de beste instellingen voor de tunerconfiguratie?
    
   Schotel Triax 64cm
   Tripple LNB
   Dreambox One Ultra HD
    
   Kijk uit naar jullie reactie!
    
   Groeten Ronald.
    
    
  • By Romavami
   Hallo Forum
    
   Ik heb het CD "Rijk" abonnement met twee extra kaarten.
   Bij toeval ben ik erachter gekomen dat het zenderpakket "Rijk" bij ons alleen compleet is op de eerste kaart die ik ooit besteld heb.
   Een aantal zenders (Fox1, Ons bijvoorbeeld) die wel in het pakket "Rijk" horen zijn niet te zien op de extra kaarten.
    
   Is dit normaal of zouden alle kaarten qua pakket hetzelfde moeten zijn.
    
   Groet Rob
  • By Ikke41
   Goede dag.
   ik zag dat U de VU heeft, ik heb die ook pas en ben niet zo handig in die dingen, weet U hoe ik de TV aan/uit knop op de AB kan instellen zodat ik de AB van de TV weg kan leggen. Hopelijk weet U of een ander het.
   alvast bedankt
  • By Sprietje
   De zender Mezzo is sinds vanochtend niet meer te ontvangen met het Rijk abonnement.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy