Ga naar inhoud


Hoe onkruid verdelgen met zout en azijn?


Jan Ambers

Aanbevolen berichten

Ik heb ooit eens op een forum gelezen dat je met een mengsel van azijn en zout, je efficient  onkruid kon kapot krijgen!

Ik heb dit geprobeerd, en het onkruid verdween, maar nu na een  veertiental dagen zie ik het onkruid zoals paardebloem(chicorei) en andere opnieuw de kop opsteken in de verdorde originele plant!

Dus de diepere wortel is nag intakt!

Weet iemand een betere milieuvriendelijke methode?

aangepast door Jan Ambers
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

Er is ook een oplossing met 8.000 Volt.

Elektrische onkruid bestrijding

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad heet water, hier gieten we bijvoorbeeld het kokende water van bijvoorbeeld de aardappels af over het onkruid. Vind het onkruid niet fijn en na paar dagen is het bruin en dood. 

 

Is niet slecht voor milieu. Een onkruidborstel huren of kopen is ook een redelijk alternatief. Dat zijn staalborstels alleen oppassen met de ondergrond dan. 

 

Wat ik hier nog wil testen is een afdekzeil op het terras leggen paar dagen. Op de camping werkt het prima zodra je de tent hebt afgebroken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt dat doen, maar eigenlijk is het verboden.

 

https://huis-en-tuin.infonu.nl/tuin/182470-onkruid-verwijderen-tussen-de-tegels-wat-werkt-en-wat-niet.html

 

Azijn tegen onkruid is verboden

Als je te vaak de voegen tussen de tegels behandelt met azijn, dan blijft het onkruid wel weg. De reden is dat je de bodem dan in zoverre hebt verontreinigd dat er niets meer kan groeien. Niets in de omgeving van de verontreinigde grond kan daar dan meer groeien of leven (zoals insecten), omdat het azijn wordt opgenomen in het grondwater. Via het grondwater worden de schadelijke stoffen in het azijn verspreid door je hele tuin. Hierdoor kunnen ook je vaste planten, bloemen en bomen worden gedood. Voor chloor geldt exact hetzelfde.

Azijn is dus niet aan te raden, omdat het zwaar belastend is voor het milieu. Schoonmaakazijn (dat op een chemische manier gemaakt wordt) en natuurazijn (dat op een natuurlijke wijze wordt vervaardigd) blijft azijn met een hoge zuursterkte dat de bodem verontreinigt. Maar liefst twee derde van het grondwater in Nederland wordt gefilterd zodat het kan worden gebruikt als drinkwater. Waterzuiveringsbedrijven moeten heel wat stappen ondernemen om zuren zoals azijn uit ons drinkwater te filteren. Je wilt het ze natuurlijk niet nog moeilijker maken!

De Rijksoverheid verbiedt het gebruik van azijn en chloor in de tuin zelfs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...