Jump to content
Tonskidutch

Plastic wegwerpproducten 2021 verboden

Recommended Posts

Quote

Plastic wegwerpproducten ook in Nederland volgend jaar verboden

bron NOS

Nu nog die werpers van rommel aanpakken...!

Ja ook de plastic vuilnis zak die mensen zomaar ergens dumpen op de weg en op parkeerplaatsen omdat het vuilnis ophaal systeem per zak geld kost in diverse Gemeenten.

Hou jij het zelf ook netjes en spreek je wel eens iemand erop aan die alles zomaar wegwerpt alsof het naar de afvalemmer thuis te ver is?

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee, zo werkt dat in Nederland niet. Regeltjes en wetjes, daar zijn we goed in, maar handhaven.. Ho maar! De vervuiler aanpakken? Welnee.. de gemeente ruimt het drugsafval zelf wel op en dragen financieel bij... Echt, die criminelen lachen zich hier ziek.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

De fabrikanten zijn jaren terug zelf begonnen om alles in plastic te stoppen omdat het voor hun goedkoper was, daar hebben wij niet om gevraagd als burgers maar wij worden wel opgezadeld met een hoop rommel waar we daarna ineens voor moeten betalen.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Persoonlijk vind ik scheiden van verpakkingen en dat in desgewenst die milieu park containers onderbrengen geen verschil voor plastic verpakkingen of papier tuutjes, Melkflessen glas of limonade PET flessen. Je moet er van af zien te geraken.

Dus die breng je weg en gooit het niet op straat.

 

In Duitsland kun je in elke supermarkt een sorteertafel vinden waar je alles aan plastic al kan achterlaten, dus zonder nog eens te betalen voor de afvalophaal.

Ja zit ook verdisconteerd in de prijs... maar je kan het achterlaten.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus je krijgt nu injectie spuitjes gemaakt van hout waar je de naald op zet? Hier is het al vanaf Juli 2020 verboden. Nu moeten we mee gaan doen aan kartonnen rietjes, bekers, borden. Het volgende probleem zet dus al aan een enorme toename in bomen kappen.

 

Het probleem is de mens niet het plastic.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Als je er over nadenkt dan gaat het nog een hele ontwerpklus worden voor de verpakkingsindustrie inzake gekoelde vlees producten en gekoelde zuivelproducten.

Want ook dat schaaltje met afsluitende folie is wegwerp afval, daar je het niet kan hergebruiken.

7 minuten geleden, Penthe zei:

Nu moeten we mee gaan doen aan kartonnen rietjes, bekers, borden.

Dat is niet herbruikbaar dus mag ook niet meer.

 

Hoe het zit met Biologisch afbreekbaar kunststof vervangers is me niet duidelijk inzake het verbod.

 

7 minuten geleden, Penthe zei:

Het probleem is de mens niet het plastic.

+1

 

ik moet nog eens wat andere bronnen raadplegen inzake dit geplande verbod.

Edited by Tonskidutch
argumenten aangepast

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
3 uren geleden, Penthe zei:

Nu moeten we mee gaan doen aan kartonnen rietjes, bekers, borden.

 

Het probleem is de mens niet het plastic.

 

Heel simpel, stalen rietjes!

stalen-rietjes.jpg

Edited by catw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Vijftig jaar geleden zat het huisvuil in de gemeentelijke belastingen en zette je het grofvuil aan de straat. Meer dan de helft van dat laatste werd door handelaars meegenomen en in de jaren 70 kocht ik als arme student geen stofzuiger of kachel maar ging even tijdig langs het grofvuil in de buurt en had er een. Bij een stofzuiger even de koolborstels vervangen en klaar.

Die belastingen zijn afgeschaft, niet in de zin dat je minder moest betalen maar men vond het eerlijker dat iedereen per kilo ging betalen. Vanaf dat moment verschenen de matrassen, autobanden en vuilniszakken in de wegbermen en bossen. En wee je gebeente als je bij de vuilstort iets meeneemt dat iemand gedumpt heeft maar nog perfect is.

Niet dat vroeger niet ook al viespeuken lege sigarettenpakjes weggooiden. Wel zag je in het bos bij een erg groot deel van de bankjes een prullenbak (ging ze langs als verzamelaar van sigarenbandjes). Dat is nu anders. En niet dat een gratis inbrengpunt voor drugsafval zal helpen, ook al vindt m'n zus dan mogelijk niet meer een kuub hennepafval in de sloot achter haar huis; die sloot moet ze van de gemeente waar zij woont zelf schoon houden.

Edited by minplus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er zijn tegenwoordig ook eetbare rietjes.

TUBO-PACKS-MULTISABOR-e1523264254524.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook wattenstaafjes moesten eraan geloven, daar is de plastic nu vervangen door opgerold papier, bij de minste druk plooien die nu.

Er zijn andere dingen die dringend eruit moeten 

Share this post


Link to post
Share on other sites

op het einde is het in elk land de kleine man die betaald.Dat industrie vervuild tegen duizend per uur wordt niet aangepakt omdat politici in hun beheer raden zitten en daar zeer goed voor betaald worden.Het burger plastic probleem is een peuleschil in vergelijking met de industrie.Voorbeeld dat ik dagelijks zie is dat Cisco alle onderdelen apart in plastic verpakt , in 10 tallen dozen die echter samen een simpele unit vormen en waar eigenlijk geen plastic bij nodig is. We blijven de simpele betalers zolang we die politici niet buitengooien.Mss bij voorbaat in plastic verpakt zodat ze niet verder vervuilen of anderen kunnen besmetten met hun geldziekte : ) .

In onze supermarkt gebruikten we in de 80-tiger jaren gewoon papieren zakken en sinds vorig jaar in de supermarkt waar ik winkel ook terug papieren zakken.Stukken beter en gewoon bij het recycleerpapier te zetten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus mijn plastic frisbee mag ik niet meer wegwerpen? En de plastic boomerang?

Dartpijltjes zijn deels ook van plastic, hoe zit dat dan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plastic van de pijltjes afschroeven en bij het plastic afval mikken; de rest bij het oud ijzer (moet je hier ook voor betalen maar gelukkig is er een woonwagenkampje in de buurt waar je het gratis kunt inleveren).

Het condoom vastplakken, kun je hem 10x gebruiken. Gaatje erin voor het piesen.

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By ronaldsl
   Wie heeft er verstand van het configureren van wee maal Gmail.com account, mag ook 1.. de Pad as deze week opgeschoond door IMac winkel.Zou kunnen via TeamViewer.
   Reacties ?
  • By Timm1983
   Hallo allemaal,
   Als vrijgezel wou ik eens weten hoe de rest van de vrijgezellen mannen (25 - 40 jaar) te werk gaat nu, om toch misschien eens de vrouw te kunnen ontmoeten.
   Ik ben het bijna meer dan beu, al jaren loop ik rond als een heilige, ik voel me maar net voor één ding nog goed en dat is werken.
   Maar naast werken heeft een mens toch ook nood aan een partner en wat liefde.
   Begin dit jaar was ik lid op relatieforum maar dit is per 1/7 gestopt, dus sta ik zo een beetje mooi in de kou en wou ik eens polsen bij de vrijgezellen mannen onder ons hoe zij zich voelen of wat ze doen of wat ze al ondernomen hebben om toch maar een vrouw te leren kennen.
   Als ik zoek op google naar gratis datingsite's dan moet ik uiteindelijk toch betalen om berichten te sturen, ze bedoelen misschien gratis registreren?
   Uiteindelijk heb ik niet zo'n goede ervaringen met datingsite's en heb ik er niet zo veel geduld voor, uiteindelijk draait het toch op niks uit.
   Of weet iemand een ander forum over liefde en relaties?
   Alvast bedankt
   Timm1983
  • By kwetal
   Dit forum is leuk en nuttig. Mijn dank voor de vele bijdragen die tegen "liefdewerk oud papier" geleverd worden.
    
   Nu wilde ik gisteren wel wat doneren. Maar om te beginnen ben ik allergisch voor paypal. Heb ik een keer moeten gebruiken omdat er geen alternatief was. Sindsdien blijft het mijn mailbox maar bestormen met phishing achtige mededelingen.
    
   Goed, deze site is belangrijk. Daarom toch maar over mijn bedenkingen heengezet. Moet je meteen de ziel en zaligheid van je CC gegevens weer aan ze afgeven.... Maar toen mijn initialen (zoals letterlijk op mijn CC vermeldt) niet als geldige voornaam geaccepteerd werden, heb ik definitief afgehaakt.
    
   In gedachten blijft ik dit forum supporten. Daar moeten jullie het helaas mee doen. Mocht er eens een andere manier komen, stuur maar een pm.
    
    
  • By trust
   https://www.ppauctions.com/assets/auctions/attachments/Flysheet_249077370.pdf?fbclid=IwAR276tPqXYg0GM14ZmRbTRpIbC1FNcGZctJ8TdfNVe6yLu_lZnlaG128dN0
    
   Verkoop fabriek van Elite precisie schotels 
    
    

  • By Drs. IJzerbout
   Onze nieuwe UHD Router als een "eiland oplossing". Dus geen centrale router.
   Deze heeft 256 ingangen en 256 uitgangen. Alle in en uitgangen zijn tevens op een patchfield toegankelijk voor noodbedrijf.
   De bekabling hebben we dit keer in verband met Corona zelf gedaan.
   3 weken werk inclusief testen, meet protocol etc.

×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy