Ga naar inhoud


M7 group in Franse handen


Big-Alf

Aanbevolen berichten


Canal Digitaal is niet zomaar overgenomen door Vivendi, maar door Vivendi-dochter Canal Plus. Dus uiteindelijk is de provider weer terug waar ze 15 jaar geleden vertrokken langs een pad van allerlei investeerders.

 

Ik vermoed overigens dat het satellietdeel niet zo aantrekkelijk is voor Canal Plus/Vivendi. Het degelijke IPTV-platform daarentegen zal wel van belang zijn.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Canal+ maakt Canal Digitaal krachtiger

Canal+ neemt M7 Group over. Voor de Nederlandse markt betekent dit dat de cirkel na vijftien jaar weer rond is. Canal+ is weer eigenaar van een Nederlandse satelliettelevisieaanbieder.
 

In de afgelopen vijftien jaar is de tv-markt flink veranderd. En aan die veranderingen komt voorlopig nog geen einde. De komende jaren neemt online kijken een vlucht en dit gaat ten koste van het traditioneel kijken. En ondanks dat de traditionele satellietkijker vaak klaagt over de strategie die nu bij Canal Digitaal zichtbaar is, kan niets anders vastgesteld worden dat M7 Group met de keuze van hybride – satelliet met IPTV – de juiste weg is ingeslagen om in de toekomst satelliettelevisie aan Nederlanders aan te kunnen blijven aanbieden. Marktonderzoeker Telecompaper becijferde onlangs dat M7 Group in Nederland met een marktaandeel van 4,7 procent rond de 355.000 abonnees heeft. Meer dan 200.000 hebben een satellietabonnement.

 

Satelliet en online

Een groot lineair aanbod alleen via de satelliet is op langere termijn niet werkbaar. De afzetmarkt is te klein tegen de hoge kosten die satellietdistributie met zich meebrengt. Daarnaast is satelliet in Nederland een nichemarkt geworden die eigenlijk hoofdzakelijk nog interessant voor recreanten, expats en vakantiegangers is. Om de Nederlandse huiskamers als belangrijkste markt meer te bereiken is de combinatie van satelliet en IPTV – of zelfs alleen IPTV – gewoon nodig.

 

Canal+

Dat M7 Group – en dus ook de Nederlandse aanbieders Canal Digitaal en Online.nl – in de verkoop stond, was geen verrassing. Durfinvesteerder Astorg was duidelijk bezig om M7 Group voor eventuele kopers aantrekkelijk te maken. Zo werd onlangs nog de activiteiten van UPC in centraal Europa van Liberty Global gekocht. Dat Vivendi-poot Canal+ de nieuwe eigenaar van M7 Group gaat worden is wellicht meer verrassend. Canal+ keert na vijftien jaar weer terug op ‘Nederlandse bodem’ nadat op 1 september 2004 de Nederlandse activiteiten werden afgestoten. De nieuwe eigenaar van M7 Group krijgt wel met veranderende omstandigheden in Nederland te maken.

 

Joyne

Niet alleen het kijkgedrag en mediaconsumptie is veranderd. Ook heeft Nederland met Joyne een tweede satelliettelevisieaanbieder. Het is overigens de vraag of Joyne met de nieuwe ontwikkeling blij moet zijn. De nieuwe eigenaar van Canal Digitaal is kapitaalkrachtiger en heeft daarnaast goede banden met het eveneens Franse satellietbedrijf Eutelsat waarbij Joyne transpondercapaciteit huurt. Ook bestaat onduidelijkheid over de groei van Joyne. De aanbieder doet zelf geen uitspraken over abonneecijfers. Duidelijk is wel dat Joyne zich voornamelijk op de recreatiemarkt richt. Bij aanvang gaven de geldschieters Joyne twee jaar de tijd om zich te bewijzen en een plaats op de Nederlandse tv-markt te verwerven. In augustus is het twee jaar geleden dat Joyne daadwerkelijk met verkoop van abonnementen in Nederland begon. Het evaluatiemoment komt dus dichterbij.

 

Klanten Canal Digitaal

Wat klanten van Canal Digitaal van de overname van M7 Group door Canal+ gaan merken, kan nog niet gezegd worden. Duidelijk is wel dat Canal Digitaal door de nieuwe eigenaar krachtiger wordt. Het hoofdkantoor van M7 Group blijft in Luxemburg. Het managementteam blijft gelijk. Dus verwacht kan worden dat de nu ingeslagen weg bewandeld blijft worden. Maar dat klanten van Canal Digitaal op termijn met veranderingen te maken krijgen, kan met enige zekerheid wel gezegd worden. Zo krijgt M7 Group na de overname toegang tot alle contentcreatie en zendercapaciteiten van Canal+.

 

Zenderaanbod

Satellietkijkers die denken dat door de toegang tot de zendercapaciteiten van Canal+ het lineaire satellietaanbod drastisch wordt uitgebreid, hebben het echter mis. Natuurlijk kan verwacht worden dat synergie op termijn gaat leiden tot uitbreiding van het aanbod. Alleen biedt Canal+ vooral zenders via de satelliet aan die vanwege uitzendrechten niet voor de Nederlandse markt beschikbaar zijn. En in sommige gevallen is de zender wel voor de Nederlandse markt beschikbaar, maar biedt Canal+ een afwijkende Franse versie uit die niet in Nederland vanwege uitzendrechten doorgegeven mag worden.

 

Bron: Totaal TV

aangepast door erwin05
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 28-5-2019 om 09:42 zei Sprietje:

Het abonnement zal wel weer een paar Euro per maand omhoog gaan want ze willen natuurlijk wel cashen. Misschien wordt het weer wat aantrekkelijker om een abonnement op Joyne te nemen.

 

Online.nl start gelijk al met een verhoging.

 

Online.nl maakt tv en internet duurder

Online.nl heeft klanten ingelicht over een prijsaanpassing die vanaf 1 juli wordt berekend. Het gaat om een prijsverhoging van gemiddeld €2,50 voor klanten die tv via een decoder kijken.
 
Bron: Totaal TV
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op ‎2‎-‎6‎-‎2019 om 12:59 zei Tripleboy:

Heeft dus niets te maken met het topic over de M7 group, absoluut niks.

 

En je bent vergeten wie de eigenaar van Online is?

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...