Jump to content
Sign in to follow this  
Sprietje

CanalDigitaal abonnement nu in heel Europa te registreren

Recommended Posts

In SateliteMagazine is het volgende te lezen:

CanalDigitaal abonnement nu in heel Europa te registreren

Sinds deze maand is mogelijk om met een buitenlands adres een CanalDigitaal abonnement af te sluiten. Dat betekent in veel opzichten een grote doorbraak, want tot nu toe was altijd een Nederlands adres met bankrekeningnummer nodig.

Via de gecertificeerde dealers kan nu ook een abonnement op een buitenlands adres geregistreerd worden en bovendien kan dit ook via een bankrekeningnummer in het buitenland worden betaald. CanalDigitaal geeft zelf nog amper tot geen ruchtbaarheid over deze mogelijkheid die sinds kort bestaat. TV Vlaanderen zou later dit jaar een vergelijkbare optie krijgen. De gecertificeerde dealers zijn echter wel geïnformeerd over de nieuwe mogelijkheid en brengen dit ook actief bij hun klanten onder de aandacht.

 

CanalDigitaal met buitenlandpagina
 
De nieuwe mogelijkheden betekenen een doorbraak die voor veel klanten voordelen biedt. De ontvangst van Nederlandse zenders via satelliet wordt immers in heel Europa door veel Nederlanders gebruikt. Dat is al vanaf het begin van de beschikbaarheid van satelliettelevisie het geval. De signalen van de Astra 19,2 oost en 23,5 oost dekken het grootste deel van het Europese continent af. Ongeacht nationaliteit kan men nu, indien men permanent in het buitenland woont of daar een vakantiehuis heeft het abonnement op dat adres laten registreren. CanalDigitaal heeft voor gebruik in het buitenland (voor een extra kaart) ook al langer een speciale pagina. Die heeft met registreren op een buitenlands adres op zich weinig te maken.
 
Passieve abonnementen buitenland
 
De functie om het adres aan te passen is inmiddels toegevoegd aan de dealerportal. Daarnaast is het voor CanalDigitaal klanten nu ook mogelijk om hun adres te wijzigen naar een buitenlands adres via Mijn CanalDigitaal. Vooralsnog is de kans klein dat CanalDigitaal het actief onder de aandacht gaat brengen. Het gaat hier om de recent door het Europese Hof van Justitie als zodanig omschreven 'passieve abonnementen'. Een term die naar voren kwam uit een uitspraak over het kunnen afsluiten van abonnementen in het buitenland. De Europese Unie wil een einde aan grensoverschrijdende beperkingen. Passief kijken betekent in dit geval dat klanten zelf actie moeten ondernemen om de adressen (door de dealers te laten) wijzigen indien zij dit wensen.
 

Edited by Sprietje
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi , maar daar waren ze eigenlijk al jaren toe verplicht door de Europese unie.Als ze nou goed blijven zullen ze een zeker aantal buitenlandse klanten bijkrijgen.Vooral Belgen zullen tevreden zijn dat ze geen buitensporig duur abo meer moeten afsluiten via een lokale satboer (winkel).en als TV vlaanderen hetzelfde doet zal het omgekeerd ook gelden :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk voor de Belgen en binnekort ook waarschijnlijk andersom , dus in ned een tv Vlaanderen abonnement

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar als Belg een basis-abonnement op de Nederlandse zenders houdt dit waarschijnlijk niet in? Gaat dan weer te ver omwille van auteurrechtelijke redenen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

die auteursrechten waren een fabeltje van CD.De europese wetgeving zegt duidelijk dat als de rechten in 1 land zijn betaald ze gelden voor de ganse EU.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@w8andc. Is geen probleem , alles kan je nemen , dus ook RTL 4 en cetra . De dealer verteld je er alles over in Nederland

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inderdaad, de dichts bijzijnde dealer in Nederland, vanuit je woonplaats contacteren, die zorgt voor activering kaart en de verdere afhandeling van je abonnement gaat dan rechtstreeks via Canaldigitaal. Het spreekt voor zich dat men normaal niet vanuit Nederland zal komen om een installatie te plaatsen, maar de meesten hebben al een installatie. Indien je dat toch wil, (sommige dealers zijn welwillend hoor) hou dan rekening met bijkomende verplaatsingsonkosten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jammer dat je (nog) geen ci met kaart kan nemen bij een abbo, of kan je die kopen bij een verdeler, en dan laten activeren met een Belgisch EID kaart en een be iban rekening?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja , je kan gewoon op je adres in Belgie je registratie uitvoeren en zelfs gewoon je BE rekening nummer gebruiken voor de betaling.

Ik zou niet weten waarom je geen ci met kaart kunt nemen . Tuurlijk !

Share this post


Link to post
Share on other sites

omdat ik die niet kan vinden op hun site, maar ik bel toch in de daluren gratis naar o.a. onze noorderburen, en we zullen eens poolshoogte nemen.

Ik zie, dat je al film1 hebt voor 31,90€, iets duurder dan de Belgische aanbieder, maar je kan (verlopig?) alle kanten uit, met opname's.

Ik ben wel benieuwd hoe het zit met film1 go, als ik dat als belg ook kan gebruiken, dan kan ik waar geen sat ontvangst kan, ook genieten van een film  :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

All right. Ga verder actie ondernemen als ik terug ben uit vakantie (Turkije) binnen een dikke week. Bedankt voor de info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

.... net met CanalDigitaal gebeld, want ik wilde mijn Contactgegevens wijzigen, maar na 3 uur had de Website mijn gegevens nog steeds niet gevonden   !!!   en gaf ik maar op.

Ja meneer U kunt inderdaad nu een buitenlands adres registreren, maar U dient te beseffen, dat als CanalDigitaal iets naar U moet opsturen - b.v. nieuwwe smartcard of zo- dit alleen naar een Nederlands adres kan gebeuren.

Ja, ja dat was te verwachten........Ik heb toen maar alles gelaten, zoals het was.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik laat ook alles gewoon op mijn moeders adres staan, altijd goed gegaan dus waarom zou ik fouten riskeren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merkwaardig, die CD klantendienst/ op de site, staat dat alles naar het buitenland wordt opgestuurd, maar dat een meerkost, ten laste valt van de abonnee.

Gisteren in de westhoek (België) naar een TVV winkel geweest, uit nieuwsgierigheid, of ze daar eventueel ci+ kaart gingen verkopen.

Toen ik haar dat vroeg, zei ze me, ondanks, dat ze de laatste dagen mijn deuren hebben platgelopen, om CD materiaal, zullen we er niet aan beginnen. Er is dus blijkbaar in de westhoek nogal meer interesse in CD, dan ik dacht.

Zijn de mensen dan toch het duopolie in België moe, en beproeven ze hun geluk op andere plaatsen, of zou het toch TVV abonnee's  zijn, die eventueel film1 wil zien, omdat ze bvb niet aansluitbaar zijn voor de Belgische filmkanalen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik begrijp de reacties van U niet echt,

 

Misschien wilt U die TVV en CDS verkoop richtlijnen los zien van die verhalen uit de winkel op de hoek waar Marie die U gevraagd heeft en als antwoord gaf dat ze nog niks vernomen heeft omdat ze een suftrut is zonder internet en of actuele informatie.

Of de Facteur was nog niet langs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By freddy
   Heb nieuwe ontvanger mz102 
   Heb een favorieten lijst gemaakt maar hoe bereik ik deze via een druk op de afstandsbediening zonder halve scherm door te bladeren in de TV gids 
   Kan dat nergens terug vinden in de gebruiksaanwijzing
  • By theparasol
   Als ik bv zoek op ZDF of ITV krijg ik dat te zien in de canaldigitaal App.
   Als ik vervolgens de zender wil bekijken dan volgt een mededeling dat ik contact moet opnemen om mijn abonnement aan te passen.
   Echter ik kan nergens op de website van canaldigitaal vinden welk soort abonnement dit soort zenders vrijschakelt.
   Het enige alternatief lijkt bomvol maar daar staan deze zenders ook niet bij vermeldt.
    
   Heeft iemand deze zenders wel beschikbaar in de app? zo ja met welk abonnement?
  • By edensan
   Hallo allemaal,
   Ik heb net een nieuwe zgemma h7s en heb perfect beeld op alle zenders.
   nu is het net alsof npo3 geen goede codec oid heeft
   van het ene moment op het andere (gisteren alles nog goed)
   Ben ik de enige die dat heeft?


  • By ilseonline
   Beste X,

   Op dit moment heb je een Vol- of Bomvol-abonnement. Hiermee ontvang je het beste van Nederlandse en buitenlandse televisie via internet rechtstreeks op je smartphone, tablet of smart-tv.

   Bij je abonnement heb je een persoonlijke smartcard ontvangen. Deze smartcard kan je vanaf 25 mei 2020 niet meer gebruiken in combinatie met een satellietontvanger. Maak je geen gebruik van de smartcard? Dan is er niets aan de hand. Je kan gebruik blijven maken van je abonnement zoals je dat nu doet.

   Gebruik je de smartcard op dit moment in combinatie met een satellietontvanger? Stap dan vóór 25 mei over naar een volwaardig satellietabonnement (vanaf € 19,95). Neem hiervoor contact op met onze klantenservice via 088-003 85 55 (lokaal tarief). Onze medewerkers zijn bereikbaar op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur.

   Natuurlijk kan je gebruik blijven maken van de volgende manieren om met je Vol- of Bomvol-abonnement te kijken op je televisie. Tv via je smart-tv Als je een (recente) smart-tv hebt, download dan de gratis Canal Digitaal Smart TV App. Bekijk deze pagina voor meer informatie. Tv via Chromecast Met een Google Chromecast kan je de zenders vanuit je app gemakkelijk streamen naar je tv. Hier lees je hoe je dat doet.

   Hartelijke groet,

   Canal Digitaal 
  • By el renegade
   In Totaal tv wordt gemeld dat deze en andere zenders gaan verdwijnen, er komen wel wat BBC gerelateerde zenders voor terug.
   Ik denk dat veel abonnee's hier niet blij mee zullen zijn. ( Waaronder ik)
   Gelukkig kan ik op Astra 2 Quest kanalen ontvangen wat eigenlijk Discovery is.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy