Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Sprietje

CanalDigitaal abonnement nu in heel Europa te registreren

Aanbevolen berichten

In SateliteMagazine is het volgende te lezen:

CanalDigitaal abonnement nu in heel Europa te registreren

Sinds deze maand is mogelijk om met een buitenlands adres een CanalDigitaal abonnement af te sluiten. Dat betekent in veel opzichten een grote doorbraak, want tot nu toe was altijd een Nederlands adres met bankrekeningnummer nodig.

Via de gecertificeerde dealers kan nu ook een abonnement op een buitenlands adres geregistreerd worden en bovendien kan dit ook via een bankrekeningnummer in het buitenland worden betaald. CanalDigitaal geeft zelf nog amper tot geen ruchtbaarheid over deze mogelijkheid die sinds kort bestaat. TV Vlaanderen zou later dit jaar een vergelijkbare optie krijgen. De gecertificeerde dealers zijn echter wel geïnformeerd over de nieuwe mogelijkheid en brengen dit ook actief bij hun klanten onder de aandacht.

 

CanalDigitaal met buitenlandpagina
 
De nieuwe mogelijkheden betekenen een doorbraak die voor veel klanten voordelen biedt. De ontvangst van Nederlandse zenders via satelliet wordt immers in heel Europa door veel Nederlanders gebruikt. Dat is al vanaf het begin van de beschikbaarheid van satelliettelevisie het geval. De signalen van de Astra 19,2 oost en 23,5 oost dekken het grootste deel van het Europese continent af. Ongeacht nationaliteit kan men nu, indien men permanent in het buitenland woont of daar een vakantiehuis heeft het abonnement op dat adres laten registreren. CanalDigitaal heeft voor gebruik in het buitenland (voor een extra kaart) ook al langer een speciale pagina. Die heeft met registreren op een buitenlands adres op zich weinig te maken.
 
Passieve abonnementen buitenland
 
De functie om het adres aan te passen is inmiddels toegevoegd aan de dealerportal. Daarnaast is het voor CanalDigitaal klanten nu ook mogelijk om hun adres te wijzigen naar een buitenlands adres via Mijn CanalDigitaal. Vooralsnog is de kans klein dat CanalDigitaal het actief onder de aandacht gaat brengen. Het gaat hier om de recent door het Europese Hof van Justitie als zodanig omschreven 'passieve abonnementen'. Een term die naar voren kwam uit een uitspraak over het kunnen afsluiten van abonnementen in het buitenland. De Europese Unie wil een einde aan grensoverschrijdende beperkingen. Passief kijken betekent in dit geval dat klanten zelf actie moeten ondernemen om de adressen (door de dealers te laten) wijzigen indien zij dit wensen.
 

aangepast door Sprietje
 • Like 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

mooi , maar daar waren ze eigenlijk al jaren toe verplicht door de Europese unie.Als ze nou goed blijven zullen ze een zeker aantal buitenlandse klanten bijkrijgen.Vooral Belgen zullen tevreden zijn dat ze geen buitensporig duur abo meer moeten afsluiten via een lokale satboer (winkel).en als TV vlaanderen hetzelfde doet zal het omgekeerd ook gelden :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Leuk voor de Belgen en binnekort ook waarschijnlijk andersom , dus in ned een tv Vlaanderen abonnement

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maar als Belg een basis-abonnement op de Nederlandse zenders houdt dit waarschijnlijk niet in? Gaat dan weer te ver omwille van auteurrechtelijke redenen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

die auteursrechten waren een fabeltje van CD.De europese wetgeving zegt duidelijk dat als de rechten in 1 land zijn betaald ze gelden voor de ganse EU.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@w8andc. Is geen probleem , alles kan je nemen , dus ook RTL 4 en cetra . De dealer verteld je er alles over in Nederland

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Inderdaad, de dichts bijzijnde dealer in Nederland, vanuit je woonplaats contacteren, die zorgt voor activering kaart en de verdere afhandeling van je abonnement gaat dan rechtstreeks via Canaldigitaal. Het spreekt voor zich dat men normaal niet vanuit Nederland zal komen om een installatie te plaatsen, maar de meesten hebben al een installatie. Indien je dat toch wil, (sommige dealers zijn welwillend hoor) hou dan rekening met bijkomende verplaatsingsonkosten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Jammer dat je (nog) geen ci met kaart kan nemen bij een abbo, of kan je die kopen bij een verdeler, en dan laten activeren met een Belgisch EID kaart en een be iban rekening?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja , je kan gewoon op je adres in Belgie je registratie uitvoeren en zelfs gewoon je BE rekening nummer gebruiken voor de betaling.

Ik zou niet weten waarom je geen ci met kaart kunt nemen . Tuurlijk !

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

omdat ik die niet kan vinden op hun site, maar ik bel toch in de daluren gratis naar o.a. onze noorderburen, en we zullen eens poolshoogte nemen.

Ik zie, dat je al film1 hebt voor 31,90€, iets duurder dan de Belgische aanbieder, maar je kan (verlopig?) alle kanten uit, met opname's.

Ik ben wel benieuwd hoe het zit met film1 go, als ik dat als belg ook kan gebruiken, dan kan ik waar geen sat ontvangst kan, ook genieten van een film  :) .

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

All right. Ga verder actie ondernemen als ik terug ben uit vakantie (Turkije) binnen een dikke week. Bedankt voor de info.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

.... net met CanalDigitaal gebeld, want ik wilde mijn Contactgegevens wijzigen, maar na 3 uur had de Website mijn gegevens nog steeds niet gevonden   !!!   en gaf ik maar op.

Ja meneer U kunt inderdaad nu een buitenlands adres registreren, maar U dient te beseffen, dat als CanalDigitaal iets naar U moet opsturen - b.v. nieuwwe smartcard of zo- dit alleen naar een Nederlands adres kan gebeuren.

Ja, ja dat was te verwachten........Ik heb toen maar alles gelaten, zoals het was.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik laat ook alles gewoon op mijn moeders adres staan, altijd goed gegaan dus waarom zou ik fouten riskeren.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Merkwaardig, die CD klantendienst/ op de site, staat dat alles naar het buitenland wordt opgestuurd, maar dat een meerkost, ten laste valt van de abonnee.

Gisteren in de westhoek (België) naar een TVV winkel geweest, uit nieuwsgierigheid, of ze daar eventueel ci+ kaart gingen verkopen.

Toen ik haar dat vroeg, zei ze me, ondanks, dat ze de laatste dagen mijn deuren hebben platgelopen, om CD materiaal, zullen we er niet aan beginnen. Er is dus blijkbaar in de westhoek nogal meer interesse in CD, dan ik dacht.

Zijn de mensen dan toch het duopolie in België moe, en beproeven ze hun geluk op andere plaatsen, of zou het toch TVV abonnee's  zijn, die eventueel film1 wil zien, omdat ze bvb niet aansluitbaar zijn voor de Belgische filmkanalen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik begrijp de reacties van U niet echt,

 

Misschien wilt U die TVV en CDS verkoop richtlijnen los zien van die verhalen uit de winkel op de hoek waar Marie die U gevraagd heeft en als antwoord gaf dat ze nog niks vernomen heeft omdat ze een suftrut is zonder internet en of actuele informatie.

Of de Facteur was nog niet langs.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

 • Wie is er online   0 leden

  Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

 • Gerelateerde inhoud

  • Door pandora
   Na anderhalf jaartje geen schotelactiviteit gedaan te hebben besloot ik om ontvanger van zolder te halen en terug CD te bekijken
   Wat blijkt? Als ik de CD smartcard in module steek(zwarte met wereldbol) blijft de cam initialiseren
   Steek ik kaart in Diablocam dan lukt het wel en wordt de kaart herkend.
   Zou het game over zijn voor originele cammodule of kan ik deze van een update voorzien? Zoja alle hulp is welkom
    
   Many thnx
   Pandora
  • Door Penthe
   Dit betrefd nieuws voor Facebook gebruikers!
     WINNEN: 🦇
   Tijdens de donkere dagen van de maand November is RTL Crime zender van de maand! Dit betekent dat je kan genieten van de spannendste misdaadseries zoals CSI, Castle, Criminal Minds en Moordvrouw, maar ook van klassiekers als Baantjer.
   Wil jij je favoriete misdaadserie bekijken met de Apple AirPods t.w.v. € 179,-? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet kijk jij binnenkort met de Canal Digitaal TV App én deze handige Apple AirPods, waar je ook bent!
   Wie speelt de hoofdrol in de serie Moordvrouw?
   A. Linda de Mol
   B. Katja Schuurman
   C. Angela Schijf
   D. Wendy van Dijk
   Reageren kan t/m 30 november 2019. De algemene voorwaarden vind je hier: https://tinyurl.com/y2qhj9go
  • Door astro iris
   Vandaag dit aanbod bij inloggen in live tv canal digitaal via internet, is alleen voor klanten in Nederland. de samenwerking is bij Nederlandse providers ( zie bijlage) De prijs is slechts 15 euro per maand voor Basis HD. Trouwens ook de layout van de website is positief aangepast.   • Door ilseonline
   Ik heb onregelmatig toch met regelmaat dat de M7 SAT801 om een code vraagt voor ik TV kan kijken, echter heb ik geen kinderslot actief staan, heeft iemand voor mij een goed advies (behalve weggooien) ?
    
  • Door Frans B
   Sinds gisteren is de EPG weer totaal de weg kwijt. Is het nu echt zo moeilijk?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid